Woensdag 20-06:Superheet; B&H, skydeck en... bioscoopje

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Zoals een paar dagen geleden al voorspeld werd was het vandaag echt superheet. Om 10 uur vanochtend was het al bijna 30 graden. Onze eerste stop vandaag was dan ook de supermarkt beneden. Gisteren hebben we het waterige en bijna afwezige zonnetje toch een beetje onderschat, dus we hebben nu (in totaal) 4 nogal rode armpjes... Een spray factor 50 is dan geen overbodige luxe.

Vervolgens lekker ontbeten bij de Starbucks. Mbv hun WIfi hebben we, via Viber, Jan en Ryan gebeld. Dat is dus bellen via Wifi; beide mensen moeten dan online zijn. Het lukte, ook al zat er nogal wat vertraging op de lijn. Was leuk; zij waren net in de tuin bezig, wij zaten dus nog aan het ontbijt.

Daarna zijn we naar B&H gegaan. Een megastore op het gebied van fotografie en video, computer, audio ed. Echt mega! B&H heeft een Joodse eigenaar en dus ook een heleboel Joods personeel, toch wel ruim 90%. (De winkel is bv dus ook op zaterdag dicht...) Een groot deel loopt dus rond in 'orthodoxe uitrusting'; keppeltjes of zwarte hoed, zwart pak met wit overhemd, pijpenkrullen.

Je loopt daar niet zelf met een winkelmandje rond. Als je iets wilt hebben, dan ga je naar één van de counters en dan wordt het in een bak, via een rollerband-systeem, naar een centraal verzamelpunt getransporteerd. Je krijgt een bon mee met daarom de inhoud van je bak... Iets toevoegen aan je bak...? Dan weer met het artikel naar een counter en het wordt weer/ool naar beneden gestuurd en toegevoegd aan je bon. Als je klaar bent ga je afrekenen en daarna krijg je je spullen. We kregen uiteindelijk 3 plastic zakjes mee.

Teruggekomen in het hotel heeft Pascal eerst even gespeeld met zijn nieuwe spullen. (Hij zit zichzelf nu overigens te verlekkeren aan de gratis catalogus, die we ook nog even meegenomen hebben...)

Rond half vier liep het tegen de 40 graden... We besloten dan ook lekker lui op het skydeck van het hotel te gaan liggen. We hebben 2 ligstoelen in de schaduw opgezocht en er lekker een ijskoud biertje en colaatje bij besteld. Terwijl Pascal zijn verlanglijstje aan het maken is op basis van de B&H-catalogus ben ik alvast dit verslag aan het tikken.

We hebben besloten straks lekker naar de film te gaan. Er zit een mega-bios op Times Square; schijnbaar 11 verdiepingen en 25 zalen. Men in Black 3D stond toch nog op ons 'te-zien'-lijstje. Bovendien is het natuurlijk lekker koel in de bioscoop; mogelijk zelfs koud, voor onze begrippen...

De bios was inderdaad groot... We moesten naar zaal 19 op de 6e verdieping. Film was leuk, temperatuur perfect.

Het is nu bijna 10 uur 's avonds en buiten nog steeds over de 30 graden. Skydeck is ons nog te warm. We zitten dan ook lekker op onze kamer met airco.

Hé mam, ken je deze nog...?:

Groetjes aan iedereen en tot morgen!

Reacties

Pa en Ma Rabelink. A long time ago

Hoi, Gwenda en Pascal,

We hebben tot nu jullie reisverslag gelezen en foto's bekeken,jullie genieten met volle teugen,goed zo.
En ja hoor,dat lekkere ding ken ik nog wel.
Wat betreft die oranje stropdas, die mag je nu wel heel diep wegstoppen hoor.
Nog heel veel plezier voor de rest van de reis

Liefs en groetjes Pa en Ma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!