Vrijdag 22-06: Federal Reserve Bank, Wall Street en Pier 17

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vandaag stond een guided tour bij de Federal Reserve Bank op het programma. Deze tour hadden we al een paar maanden geleden gereserveerd. Er zijn er 6 op een dag en ze liepen destijds snel vol. We waren op tijd ter plekke, ook vanwege de veiligheidscontrole. Op de tickets stond duidelijk dat iedereen een 'government issued photo ID' moeten tonen. De tickets staan nl op naam. Bij de ingang stond een groep van 5 (waarschijnlijk) Japanners, die met de beveiligingsagent stonden te onderhandelen. Ze hadden geen ID bij zich... De agent wilde ze bijna doorlaten, maar zijn collega vond dat hij toch maar even moest bellen. Wij mochten ondertussen verder naar binnen. Daar aangekomen hoorden we het telefoongesprek. De beveiligingsagent gaf aan dat ze helemaal niets identificerend bij zich hadden; geen creditcard, geen bankpasje. Alles lag schijnbaar nog in het hotel. Degene aan de andere kant van de lijn was keihard en de groep kwam er niet in.

De tour bestond uit een deel uitleg over wat en hoe de Federal Reserve Bank (de Fed) allemaal doet. Stabiliseren van de Amerikaanse economie, opslag van geld-overschot van regeringen en landen. Ook regelen zij leningen en betalingen tussen regeringen en landen overling. Tussen deze uitleg door gingen we naar de goudkluis. We zijn werkelijk in de goudkluis geweest en hebben daar in een cell (zoals ze dat noemen) de goudstaven van een land/regering gezien... Van wie dat weten we niet, maar het was wel indrukwekkend. Binnen mocht er overigens niet gefotografeerd worden.

Na deze rondleiding verder naar Wall Street, op zoek naar de New York Stock Exchange. Gevonden..., verstopt achter een mega lelijke blauwe vlag...? Wie hangt nou zo'n ding voor een gebouw als de Stock Exchange! Een gebouw dat toeristen massaal opzoeken ga je toch niet verstoppen achter zoiets...

We zijn vanuit Wall Street even naar de waterkant gelopen, voor een uitzicht op de Brooklyn Bridge. Zo kwamen we terecht bij Pier 17, bij de South Street Seaport. Dat was een leuk hoekje. Echter, na een half uur ging letterlijk het licht buiten uit en begon het 'cats and dogs' te regenen, zoals ze dat hier noemen. Samen met een werkelijk knallend onweer. De bliksem schoot over de Hudson heen; de donder zat er werkelijk direct bovenop. Knallen... Pascal zei op een gegevens moment dat hij nog nooit een onweersbui heeft meegemaakt die zo dichtbij zat. We stonden op dat moment te schuilen onder de oprit naar de Brooklyn Bridge. Open aan beide kanten, maar wel een 'afdak' boven je hoofd. Het waaide er flink onderdoor. Er stonden daar allerlei verkopers met kraampjes, die begonnen weg te waaien. Het duurde ongeveer een half uur. Toen werd de regen iets minder en zijn we uteindelijk bij Pier 17 naar binnen gerend. Dat was gezellig; allerlei winkeltjes, een foodcourt. Even iets gegeten. We ontdekten een soort van balkon/veranda en hebben vanaf dat punt nog wat leuke foto's van de Brooklyn Bridge kunnen maken.

Tenminste, we hopen dat ze leuk zijn. We hebben wel pech met diverse bouw/onderhoud-projecten deze vakantie. Alle reflectionpools in Washington stonden droog, de halve National Mall was één grote bouwput, onderhoud met allerlei hekken ed bij het Vrijheidsbeeld. Trinity Church staat helemaal ingepakt in de steigers en ook de Brooklyn Bridge zit half ingepakt in wit plastic vanwege onderhoud...

Morgen gaan we waarschijnlijk de Brooklyn Bridge oversteken en avondfoto's maken vanuit Brooklyn naar Manhattan toe.

Reacties

an walgreen A long time ago

Hi Pascal en Gwenda,
Ik zie dat jullie met volle teugen van the big apple genieten. Leuk om jullie reis op deze manier te kunnen volgen.
Ga gewoon door met genieten.
Liefs
An
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!