Zondag 24-06: 9/11 Memorial - Reflecting Absence

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Voor vandaag stond het 9/11 Memorial op het programma. Je moet hier gereserveerde pasjes voor hebben, anders kom je er niet in. Deze zijn gratis. Omdat het terrein rondom het Memorial nog een grote bouwput is, kunnen ze met deze uit te geven pasjes ook het aantal belangstellenden regelen.

Het was natuurlijk een weekenddag en misschien daarom ontzettend druk. We werden helemaal om de bouwput heengeleid naar de ingang. Eerst een oppervlakkige pasjes-controle. Verderop scannen van de pasjes. Veiligheidscontrole. En toen nog een keer pasjes-controle. Toen wij het terrein opkwamen stonden ze bij de uitgang ook weer pasjes te controleren.

Het 9/11 Memorial zelf is klaar. De rest er rondom heen nog niet. De Freedom (of Liberty) Tower is nog niet af. Ook het museum is nog in aanbouw.

Het 9/11 Memorial staat in de 'footprints' van wat ooit de North en South Tower WTC waren. Er is dus een North en een South Memorial Pool. 30 Foot diepe bakken/pools, waar aan alle 4 zijden een waterval naar beneden loopt. In het midden dan weer een diepere pool, waardoor het water wegloopt. Rondom deze pools een bronzen rand, met daarin de namen van alle slachtoffers; zowel uit de WTC-torens, de vliegtuigen en het Pentagon.

Indrukwekkend, groot en moeilijk te fotograferen. Omdat het zo groot is, maar ook omdat het erg druk was en het Memorial bijna volledig omgeven wordt door de bouwput. Hier een impressie...

 

 

 

St. Patricks's Cathedral is er niet meer van gekomen. Het was toch nog erg warm vandaag en na het Memorial zaten we er een beetje doorheen. Gisteren was al een erg drukke dag geweest. Bovendien had Pascal spierpijn in zijn voeten...

We hebben nog lekker lui 2 uurtjes op het skydeck van het hotel gezeten en toen heerlijk gegeten.

Morgen gaan we waarschijnlijk eerst alsnog naar St Patrick's Cathedral. Daarna nog een beetje 'rondrommelen'...; er zijn nog een paar boodschappen die we willen doen.

Morgenavond staat 'the Game' op het programma; the New York Yankees vs the Cleveland Indians. Hopelijk houden we het droog; er worden nu mogelijk wat buien voorspeld...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!