Maandag 25-06: New York Yankees vs Cleveland Indians

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vandaag een kort verslag, want inmiddels is bijna middernacht...

Vanochtend eerst naar St Patrick's Cathedral geweest. Mooi, maar weer eens een gebouw half in de steigers vanwege renovatie. Ook van binnen was er een gedeelte afgezet en was er verschrikkelijke herrie, vanwege de bouwactiviteiten. Ook was een groot deel van de glas-in-lood-ramen dichtgespijkerd, dus fotograferen was minder interessant.

Daarna 'vonden' we Rockefeller Center... Ineens zag ik aan de overkant van de straat Atlas staan. Ik kon me herinneren dat ik in de reisgids gelezen had dat die voor de ingang van Rockefeller Center staat. Was leuk; winkeltjes, soort van foodcourt, lekker gegeten. Er was een Legowinkel met... Lord of the Rings Lego!

We zijn nog even Top of the Rock opgeweest. Mooi uitzicht! Van de week nog een keertje terug voor avondfoto's.

Daarna even snel terug naar het hotel. We waren net op tijd binnen, want het begon te regenen. Even omgekleed en daarna op weg naar Yankee Stadium. Daar aangekomen iets gegeten.

'The Game' begon iets na 7 uur. Was ontzettend gaaf...! De Cleveland Indians hadden geen schijn van kans. Na 3 innings stonden de Yankees met 6-0 voor. Daarna lag de score even stil. Pas in de 8e inning scoorden de Indians hun enige punt.

De 'man of the match' was zonder twijfel Nick Swisher; in de 8e inning zorgde hij eigenhandig voor ALLE 3 vangballen, waardoor de Indians dus 3 outs hadden. Toen hij daarna in dezelfde inning aan slag kwam kreeg hij zo ongeveer een staande ovatie.

De Yankees wonnen uiteindelijk met 7-1. Ze deelden gratis petjes uit bij binnenkomst, dus wij liepen allebei met een Yankees-petje. Vlakbij het hotel werden we op straat aangesproken door een 'local'. 'You guys went to the game? Who won? What's the score?' Superleuk! Iedere New Yorker weet waar je het over hebt als je zegt 'The Game'...

Morgen gaan we waarschijnlijk naar het Intrepid Air, Sea and Space Museum en dat combineren met een Watertaxi-trip terug.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!