Woensdag 27-06: Central Park en Top of the Rock by night

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vanochtend zijn we met de metro naar de zuid-westelijke hoek van Central Park gegaan. Daar hadden we vorige week al de fietsverhuurder Bike&Roll gevonden. Er zijn trouwens ook veel 'particulieren' die je een huurfiets proberen aan te smeren en wat zijn die vervelend zeg. Tot bijna in het kantoortje van Bike&Roll blijven ze half voor je springen, met folders die heel erg lijken op die van Bike&Roll... We hadden echter al gezien dat de fietsen van Bike&Roll er goed uitzagen, voorzien van tasje en stevig slot.

Fietsen meegekregen en natuurlijk ook de helm mee... Voor volwassenen niet verplicht, maar aangezien je op het huurformulier specifiek moest aangeven of je wel of geen helm zou dragen, toch maar braaf 'ja' aangegeven en dus de helm meegenomen. Die hebben we overigens maximaal een uur gedragen. Op de één of andere manier krijgen ze het voor elkaar om, aan beide kanten van die helm, de riempjes zo gedraaid in de gespen te krijgen, dat het dus niet mogelijk is om die helm te dragen zonder 2-3 keer gedraaid riempje.

Je mag overigens lang niet overal in het park fietsen. Er loopt een grote, soort van rondweg om het park heen, waar je mag fietsen. In het midden ligt een wirwar van wandelpaden, die voor ons begrip zeer geschikt zijn als fietspad... Op punten waar het niet al te druk was hebben we hier ook gewoon op gefietst.

We zijn eerst helemaal van rechtsonder naar middenboven gefietst; de rondweg moet je nl tegen de klok in fietsen. Daarbij kwamen we onderweg (net buiten het park) het Guggenheim Museum tegen, waar Pascal foto's van heeft gemaakt. (Persoonlijk vind ik dat een lelijk gebouw...) Ook kwamen we aan deze kant al langs het Jackie Kennedy Onasis Reservoir, waar een jogging-pad omheen ligt. Dat is ook wel te merken; ruim 75% van wat hier langskomt zijn joggers.

Helemaal bovenin hebben we heerlijk even op onze hippe handoek gelegen. De fietsen stonden ongeveer 12-15 meter achter ons tegen een boom aan. We konden ze dus eigenlijk niet zien. Na een aantal minuten zijn we toch maar weer even opgestaan om de fietsen met de sloten aan elkaar vast te zetten. We liepen dus even weg van onze handdoek... We weten het niet zeker, maar hebben allebei het idee dat ik net op tijd was om te voorkomen dat mijn gloednieuwe Nook hier gejat werd! Er kwam nl een gozer veel te doelbewust op onze handdoek aangelopen. Ik zag dit gebeuren, volgde zijn blik en zag mijn Nook open en bloot op de handdoek liggen... Toen ben ik maar even snel teruggelopen naar onze spullen en zogenaamd iets uit mijn tas te zoeken. Terwijl ik dat deed, veranderde hij van richting en liep langs ons weg. Dat was wel even schrikken...

Na een klein uurtje weer verder gegaan. Bij de North Meadow speelvelden even een hotdog gegeten en nog eens heerlijk even gezeten. Dat is het mooie aan Central Park. Overal zijn zitjes, grasvelden, rotsblokken waar je heerlijk in het zonnetje of lekker in de schaduw kunt zitten. Aangezien het weer redelijk warm was vandaag, gingen wij voor de schaduw.

Verder teruggegaan via The Ravine. Prachtig riviertje/vijvertje, met een rotspartij er omheen. Het water zag er niet al te gezond uit, maar tot onze grote verbazing zagen we dat er behalve vis zelfs schilpadden en leefden! Dat was vreemd, vonden we...

Toen we echter later een grotere vijver, genaamd de Turtle Pond, tegenkwamen, was dit niet zo vreemd meer. Tig schilpadden. Of ze zijn uitgezet of ze zijn afkomstig uit het moeras dat Central Park vroeger was...?

Langzaam weer verder naar beneden gereden, iedere keer een stukje het park in naar mooie plekjes; Belvedere Castle, the Great Lawn, the Bethesda Fountain. Die laatste viel een beetje tegen overigens, aangezien ik hier de 'Die Hard 3 fontein' verwachtte. Die was het echter duidelijk niet... De vijver met de roeibootjes was ook practhtig om te zien. Bij the Great Lawn hebben we, bij een kraampje dat 'Wafels & Dinges' heet, een heerlijke Wafel De Bom gehad. Een Belgische wafel met een bol ijs en chocoladesaus... heerlijk.

Rond half zeven waren we weer terug in het hotel. We waren helemaal stuk en moesten even een uurtje bijkomen, voordat we naar Top of the Rock gingen, voor avondfoto's.

Top of the Rock was een gekkenhuis! Ontzettend druk en veel ellenbogenwerk, vooral van de Japanners. Die zijn echt ontzettend vervelend. Ook hier worden ze met bussenvol uitgeladen, sprinten ze naar binnen en ze ellenbogen je werkelijk gewoon aan de kant. Pascal wist na een paar minuten een betonnen pilaar te claimen en heeft daar ruim een half uur gestaan, met zijn gorillapod. Er zitten mooie plaatjes tussen. Hier en daar wat aan de onderkant afhalen, vanwege het zichtbare glazen scherm van een verdieping lager. Hier alvast een voorproefje.

Morgen is alweer onze laatste volledige dag hier in New York. We gaan nog een paar laatste adresjes af, nog even lekker over Times Square slenteren en dan 's avonds alvast inpakken...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!