Dag 7 Clearwater - Jasper

Door Jos, Jolanda en Ricardo - 06-08-2012 06:00

Zondag 5 augustus om 8:00 uur vertrokken we uit Clearwater voor de rit naar Jasper in de Rocky Mountains. Het eerste gedeelte van de route was over de Yellowhead HWY (HWY staat trouwens voor Highway). Bij de plaats Valemount de HWY 16 East opgegaan en langs Mount Robson (berg van 3954 meter hoog) naar Jasper Nationaal park. Schitterende route, Canada is echt een geweldig land qua natuurschoon, overal langs de weg word je gewaarschuwd voor Beren en Elanden, helaas hebben wij ze nog steeds niet gezien! Mooie uitzichtpunten langs de gehele  route, met hier en daar besneeuwde bergtoppen... in een woord geweldig.

In de middag aangekomen in het plaatsje Jasper, we slapen in hotel Chateau Jasper. Dit keer een zeer mooi hotel met een zwembad en hot tub, hebben we ook zojuist gebruik van gemaakt. Morgen gaan we de omgeving van Jasper verkennen, ziet er veelbelovend uit. Nu nog even relaxen op de kamer met een cola en een biertje en dan het mandje weer in. Tot morgen. 

 

Mount Robson (3954 meter)

 

Jasper Downtown

Reacties

Cees van Duuren 06-08-2012 08:26 {{button-8859}}

Hoi van der Voorens,

Het ziet er daar prachtig uit wat een mooie reis tot nu toe.
Alleen die keuze van die leenauto een Ford ?? en dan zo'n kleine met al die beren en elanden :-) Jos denk je nog aan je dagelijks biertje ?
Veel plezier.


Groet van een bijna overwerkte VMI maneger.

John Hoveling 06-08-2012 15:58 {{button-8885}}

Hallo daar,

Lijkt me een tot nu toe geslaagde vakantie, die ene waterval wil ik in Woerden wel hebben bij mijn vijver, zullen de buren niet op prijs stellen maar toch..... geniet ervan, enjoy the nature en hopefully the bears and whales will come soon.

Groetjes John Hoveling.

Erwin en Olga 06-08-2012 21:23 {{button-8912}}

Wauw, dat ziet er schitterend uit!
Zo te horen verloopt de reis prima en is alles naar verwachting!

Groeten Erwin, Olga, Senna en Evi

Jos, Jolanda en Ricardo 07-08-2012 06:09 {{button-8919}}

hoi luitjes, thanks voor de reactie,s. Inderdaad een prachtige reis we blijven ons verbazen! groet uit Canada Jos Jolanda en Ricardo.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan