Dag 10 Banff & Yoho National park

Door Jos, Jolanda en Ricardo op 09-08-12 06:35

Vandaag 8 augustus, vanuit Banff naar Yoho National park gereden langs Lake Louise. Bij Lake Louise is een beroemd skigebied waar de ski disipline afdaling plaatsvindt, voor een niet ski liefhebber misschien niet zo interessant, maar voor ons en uiteraard voor onze skileraar en wedstrijdskiër Ricardo is Lake Louise een begrip. Daarna naar Yoho national park gereden en een gedeelte hiervan gezien, waaronder een mooie waterval de Takawa Falls, het water donderd hier 100 meter naar beneden. Gestopt bij Moraine Lake een helderblauw gletsjermeer, helaas met een regenbui, de eerste sinds onze vakantie en een temperatuur van slechts 12 graden... shit dat voelt koud . Na de middag klaarde het weer op en terug in Banff was het 25 graden. Helaas niet het gehele Yoho park gezien door tijdgebrek, de afstanden zijn hier ook gigantisch. Einde  van de dag op een terrasje bij ons hotel nog met Canadezen een gesprekje gevoerd, met name de afstanden in Nederland moest men om lachen, in 3 uur tijd van de ene kant in Nederland naar de andere kant vonden ze geweldig.

Morgen gaan we richting Radium Hot Springs, de naam zegt het al radiun heet water bronnen, waarschijnlijk hebben we morgen avond lichtgevende ogen?! Inmiddels staat er een biertje klaar met komkommer voor de snack, dan weer ons mandje in en morgen een rustige dag .. maar zo'n 140 kilometer te rijden naar ons volgende hotel.

Tot morgen!

 

Moraine Lake

 

Reacties

de roosendalers 09-08-12 23:10

Hoi hoi familie jee wat een mooie reis,Peet herkend het allemaal maar jammer ik moet het nu ook weer alleen met jullie foto's doen.Geniet er nog van.Oja Ricardo wij hadden ook last van de muggen hoor jemig honderden volgens mij ergens een nest in onze caravan brr van de andere halve week dat we op texel waren misschien drie nachten kunnen slapen we zijn lek geprikt.Groetjes van de Roosendaalers xxxxx p j a en k

de roosendalers 09-08-12 23:11

en tuurlijk blijven we jullie nog volgen xx jeanet

jolanda 10-08-12 05:42

Hoi Roosendalers,

Inderdaad een mooie reis ,prachtig land Canada.
vandaag 1o augustus spannende momenten meegemaakt zie weblog
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting!
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden