Dag 11 Banff - Radium Hot Springs

Door Jos, Jolanda en Ricardo - A long time ago

Vandaag 10 augustus, om 9:15 uur vertrokken uit Banff, de bedoeling was vandaag een rustige dag te houden, afstand te rijden is slechts 130 km . Mooie route door het Kootenay National park, onderweg veel stops met uitzichtpunten. Halverwege route een wandeling gemaakt naar een gletsjer van 3 uur. Net voordat we de parkeerplaats weer bereikt hadden werden we verrast door 3 grizzly beren, zij schrokken van ons en wij uiteraard van hen, de beren gingen recht opstaan en waren behoorlijk aan het grommen, tering wat een grote beesten. Ricardo was in een rap tempo omgekeerd en weg, ikzelf (Jos) trachtte dat ook te doen maar struikelde over een boomstronk en lag dus op de grond met een grommende beer op nog geen 5 meter afstand, ik ben nog nooit zo bang geweest. Jolanda zag onze paniek en bleef daardoor op veilige afstand. Even dacht ik dit was het dan, maar toch opgestaan en weggerend. Ik leef nog... wel mijn arm geschaafd en last van mijn heup. Een bijna ongelofelijk verhaal maar toch echt gebeurd, we hopen dit niet nog een keer mee te maken. Nu snappen wij wel alle waarschuwingsborden die door het hele land staan en hebben we meer ontzag gekregen voor deze enorme beesten. Wij maken geen grapjes meer van "het zou mooi zijn als we een beer tegenkomen". Later wel met trillende handjes gefilmd en Ricardo heeft fotos gemaakt'van de beren. Later hebben we nog andere mensen gewaarschuwd en de meeste gingen toch maar ergens anders wandelen. Dit vergeten wij nooit meer. De rest van de dag enigzins toch onder de indruk van wat we meegemaakt hebben met rust doorgebacht, lekker op tijd ingecheckt in het hotel en toen de hot tub en pool in om wat te relaxen. Vanavond gegeten in Restaurant OLD SALZBURG, en ja hoor ...een Wiener Schnitzel besteld, even wat anders. Uit eten in Canada is net als in Amerika; niet echt een gezellig uitje, eten op, dan krijg je gelijk de rekening en moet je wegwezen... ik kan er niet aan wennen. Nu mag ik twee biertjes drinken(1 extra voor de schrik) even napraten over ons beren avontuur en dan weer ons mandje in want morgen een zware reisdag 390 km.

Bis Morgen...

 

De beren...

 

Kootenay National Park

Reacties

jeanet A long time ago

Wat een spannend verhaal jemig maar jullie zijn er nog. Euh Jos ik heb altijd al ontzag gehad voor een grote beer hihi. Groet Jeanet

jos A long time ago

Hoi

Ik had ook ontzag voor beren maar nu nog meer.

gr jos jolanda Ricardo

Gerrie Meijer A long time ago

Hoi familie, van de schrik inmiddels bekomen, denk het wel he. Ook wij hebben beren gezien op onze laatste vakantie dag... slapend wel te verstaan in Ouwe hands Dierenpark.hahaha wat zijn ze daar lui kwam wel door de warmte denk ik.
Goed dat jullie weg konden rennen.Groeten vanuit Haarlem
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!