Cruise en Vancouver

Door Linda de Schrijver - A long time ago

Vanaf Glacier Bay tot Vancouver

De volgende dag gaan we weer vrolijk verder met dolfijnen die rond de boot huppelen. Op naar Ketchikan. Je kunt merken dat we langzamerhand weer in de bewoonde wereld komen. Af en toe zie je al eens een huisje of een bootje. Ketchikan is een ietwat grotere stad (4e van Alaska) die bekend staat om zijn vele regen, het is maar waar je trots op kunt zijn.

Het is ook weer een toeristenplaatsje voor de vele cruiseboten die hier ’s zomers aanleggen. Al zijn de winkels hier, in tegenstelling tot in Skagway, vaak van de plaatselijke bevolking. Dus geen kale winkels ingericht voor 3 maanden, maar veel winter handenarbeid winkels en gold nuggets. Vroeger werden hier de pelzen en goud aangeleverd en om de mannen te vermaken was er een levendige rosse buurt. Dus al met al een gezellig stadje gebouwd aan de rand van een regenwoud. Om nog eens duidelijk te maken hoe klein het vorige stadje was: tijdens onze wandeling langs de rivier vond ik een sleutelbos. Ik ben altijd zoekende naar mooie stenen of goud natuurlijk en ik vind een sleutelbos. Opgeraapt en bij me gehouden, want je kon zien dat die bos er niet lang had gelegen. We kwamen de politie tegen en daar hebben we de sleutelbos aan gegeven. Die wist gelijk van wie die was. Een half uur later stopte de politie naast ons. Dank je wel, de bos was terugbezorgd bij de eigenaar.

Ketchikan is wat wereldser oftewel niet helemaal van Lillo. Ik heb me niet kunnen bedwingen en een paar gouden nuggets gekocht. Daar ga ik eens goed over denken. We besloten een hike te doen door het regenbos. Alleen waar begint die? Via de voor ons kenmerkende omtrekkende bewegingen en weer terug het goede pad gevonden. Al met al een leuke wandeling. Ook een paar Amerikaanse adelaars gezien. Ze waren nog jong want ze hadden nog geen witte kraag, maar ze waren wel al heel groot. ’s Avond dan ook lekker geslapen.

De dag daarna een zeedag. Lekker rustig met hier en daar een zeehondje, een walvisje een orkaatje. Klinkt lekker decadent he?

Woensdag 11 juli

Terug aangekomen in Vancouver.

Met de skytrain en de bus naar de camperverhuur.

We werden door de vriendelijke buschauffeur voor de deur afgezet zonder dat hier een halte was. Maakt da mee…..

 Nu dus wachten op de uitleg in de schaduw van een boom want het is hier lekker warm.

Reacties

bert A long time ago

een walvisje, een orkaatje ... klinkt als iets dat je thuis in een aquarium kunt houden ... :-)

Carla K A long time ago

Ik merk dat het jullie goed afgaat en veel gezien. Nog veel plezier

Riejaa A long time ago

Wat ga je met al die gouden nuggets doen Linda!
Kun je die eten?Of ga je daar een schoon juweelke
Van maken?
Prachtige reis hoor en wij zitten hier in de regen in Blankenberge.
Veel plezier nog met de mobiel home.

linda A long time ago

hey riejaa, dat gaat een schoon juweeltje worden maar niet als ik verkouden ben want ze zijn zo klein als ik nies zijn ze weg.
Bert, het is ook een beetje een aquarium gevoel maar dan boven water, heel onwerkelijk
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!