Lake Louise- Golden

Door Linda de Schrijver - A long time ago

17 juni

Lake Louise-Golden

Vertrokken vanaf onze “gezellige”parkeerplaats na een bijzonder korte douche. We hebben geen water bij kunnen vullen of oud dumpen dus dat wordt iets om in de gaten te houden voor vandaag.

Allemaal in lange kleren tegen de muggen begonnen aan een mooie hike bij lake Moraine, Consolation lakes. Weer een bijzonder mooi turquoise meer, en om acht uur ’s morgens nog heerlijk rustig. We begonnen met het verse papier (4 dagen) te lezen dat ophing. Er waren de laatste dagen ‘ontmoetingen’ geweest met grizzleyberen. Even overlegd en toch maar doorgegaan. We hadden natuurlijk nu de voetbalfluitjes van Alexandra, blijkbaar wou niemand die nog in Nederland en voor ons doel ideaal.

Dus zingend en fluitend op weg. Geen beren gezien, wel een mooi rustig bos naar wederom een mooi weer. Op naar Yoho NP. Eerste stop was voor de spiraal tunnels voor treinen, daar werd ik nou niet warm van de volgende stop daarentegen…. DE Takakkaw falls. Wat  bleek, degene met een trailer moesten die op het begin van de weg achterlaten. Wij mochten door. Er bleken een paar haarspeldbochten in te zitten op weg naar boven die zo steil en zo’n korte draai hadden, dat we die achteruit moesten nemen. Mijn tenen doen er nog pijn van. Maar het en goede was de moeite, wat een geweld. Van de nevel werden we nat. De kinderen gingen nog wat hoger en werden dus ook nog natter. Terug naar beneden hetzelfde procedee. Het viel ons op dat er alsmaar minder muggen waren dus snel de korte broek aan. Das nou het gemak van de camper. Nog een stop bij een natuurlijke brug en op naar camping. Buiten de Nationale Parken in Golden. Daar aangekomen eerst naar de supermarkt en genoten van de bijna normale prijzen en goede aanbod. Door naar de camping, aan een rivier maar zonder al teveel muggen. Dus ’s avonds eindelijk in onze korte broek ons vuurtje kunnen stoken voor de marsmallows. Hoera en weer stroom en internet. Bijna weer beschaafd.

 

Woensdag 18 juli Golden

Na overleg besloten vandaag een rustdag te houden.

Dus wassen en camper poetsen. Wel erg dat ik daar van heb genoten, het moet niet gekker worden.

Daarna op naar een zwemmeertje in de buurt. Voor ik op vakantie ging was ik glad, strak en egaal. Nu gehobbeld, gevlekt en gebobbeld. Volgens Robbie wordt ik een kievitsei als ik in de zon kom, wat nooit meer goed gaat komen. Jullie zijn gewaarschuwd.

Tom en Alexandra gingen er eerst in maar verdwenen na een paar passen in het drijfzand. Die hebben we hartelijk uitgelachen. Het vlot in het meer hebben we geenterd en daarna met vereende krachten naar een touw dat in een hoge boom bij een ander strandje hing gepeddeld. De kinderen zwieren natuurlijk. Daarna terug naar ons eigen strand maar dat viel niet mee. Dus Robbie, Anne en ik erachter als buitenboordmotortjes. Wat een lekkere simpele dag. ’s Avonds weer lekker buiten gegeten bij ons kampvuurtje. Natuurlijk door gesprokkeld hout van Tom, onze pyromaan in de dop. Die zit nu te grijnzen bij zijn vuur, onze marshmallowkoning.

Reacties

Riejaa A long time ago

Prachtige foto,s ik heb ze samen met Ad eens uitgebreid bekeken. Nou Linda ik ben benieuwd naar je kievitseiteint. Koester het hè tot september.
Heel veel verwondering, bewondering aaaahhh,s en oooohs, toegewenst hoor.

dokter bert A long time ago

zolang het kievitsei niet begint uit te broeden is er geen groot medisch probleem ... ;-)

Camiel A long time ago

Als ik jullie was zou ik niet meer fluiten maar de beren stilletjes benaderen. Hier nog steeds geen muggen en ook geen (bijna) zon.

Linda A long time ago

Geen heel goed idee om de beren stilletjes te besluipen hoor. Dat schijnen ze niet zo leuk te vinden. Kievietsei komt vast goed :)

Ilse A long time ago

Glad,strak en egaal ??? En je vond het poetsen leuk ? Het moet inderdaad niet gekker worden. Geweldig om die verhalen te lezen. Ik zie het soms gewoon voor me. Zit soms keihard achter mijn pc te lachen. Moet ook niet gekker worden toch!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!