Joshua Tree National Park

Door Sandra en Martin - 20-06-2012 17:53

 

Dinsdag 19 juni 2012

Het was erg stil vannacht, het bed in de camper is natuurlijk even wennen maar dat gaat ook wel weer goed komen. We stonden om 07.00 uur op en ontbeten met koffie en brood. Na het douchen in het schone toiletgebouw gaan we onderweg. Tijdens het ontbijt welen de Squirrels tierig.

We gaan onderweg om  08.35 uur vanuit Moreno Valley Lake Perris. Wat een verademing zeg, rustige wegen en schitterende natuur. Hier was het ons om te doen: prachtig. We cruisen gestaag richting Joshua Tree National Park, ons eerst nationale park. De reis verloopt heel spoedig en algauw zijn we bij de ingang van het park.

http://www.youtube.com/watch?v=klFnEVrDlUQ[

We kopen een jaarkaart voor alle parken. We stoppen in Hidden Valley en schrijven dit stukje. Ook hebben we een kleine wandeling gemaakt in de Hidden Valley. Het is echt smoorheet.  Wat is het hier prachtig mooi! Op zich een dor landschap, maar geologisch gezien heeft dit park nogal een geschiedenis. Dat heeft te maken met hele hete temperaturen, erosie en  aardbevingen.  Dat deze rotsen zo rond zijn, heeft te maken met het feit dat deze stukken gesmolten magma omhoog zijn gestuwd. Zeer interessant.

In het park zelf hebben we ook aparte dieren gezien:  de roadrunner, loggerhead shrike (wat het dan ook wezen mag, een mooie vogel, lijkt op een ekster), black-tailed jackrabbit, Antelope ground squirrel, desert woodrat. Bij Skull Rock scheen een ratelslang in de bosjes te liggen, dat vertelden andere toeristen. Die hebben we niet gezien.

 Na het park rijden we naar Lake Havasu City. Onderweg slaan we in bij de Walmart, inclusief een heerlijk gebraden kippetje. Als we uiteindelijk op de geplande RV-campsite zijn, horen we van onze Amerikaanse buurvrouw dat de huidige temperaturen behoren bij juli en augustus. Het is extreem heet, 118 graden Fahrenheit. Maar goed, het bier smaakt er niet minder om.

We zijn nu in Arizona, de tweede staat die we aandoen. Als we even in onze papieren kijken, zien we dat we ons vergist hebben. We hebben twee dagen in één gepropt, per ongeluk!!! Vandaar dat het zo’n lange reis was. ;-) Je blijft lachen. Hoe dan ook, we hebben nu een beetje extra tijd. We hoeven dus morgen niet naar de door ons gereserveerde camping in de Grand Canyon, dat is pas overmorgen. We zullen eens nadenken hoe we deze tijd opvullen, een extra dag in deze hitte???

Reacties

Simon 20-06-2012 18:13 {{button-6409}}

Good to see you!

Heb het leuk! California the best place on the planet.

Arjan 20-06-2012 20:03 {{button-6412}}

Klein landje dat Amerika, voor je het weet ben je een dag te ver?
Wat voor een bier, toch wel import?

Hanneke en Muis 20-06-2012 21:57 {{button-6415}}

Het klinkt geweldig allemaal. En wat leuk om meteen foto's te kunnen zien. Krijgen we nog foto's van het interieur van de camper?
Beetje rustig aan hè! Twee dagen in een... Het is vakantie hoor!

Ewout 20-06-2012 23:09 {{button-6417}}

Met de SAAB Cabrio stoppen we meestal één dag in twee dagen, dus dit is wel verfrissend. Daarover gesproken: weet je dat jullie maar 4,5 uur van zijn vorige woonplaats vandaan zitten?

Ik raak helemaal in de vakantiestemming van jullie! Wat een genot, jullie hebben het verdiend!

Sandra en Martin 21-06-2012 02:59 {{button-6420}}

@Simon:
Je hebt gelijk, het is fantastisch hier. Ik dacht dat Frankrijk de beste plek was, maar ik begin van gedachte te veranderen.

@Arjan:
Ik drink Budweiser, is dat niet goed? :-)

@Hanka:
De binnenkant van de camper is niet zo spannend, beetje uitgeleefd. Helaas hadden we het niet voor het kiezen. Ik zal eens kijken voor een fotootje.

@Ewout:
We zitten nu in Wiliams, 161 mijl van Carefree. Moet ik even langsgaan? Ik kocht vandaag bijna een nummerplaat van Arizona in een souvenirshop, leek me wel leuk voor de achterbak van de Caab.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan