Route 66

Door Sandra en Martin - A long time ago

 

Woensdag 20 juni 2012

Wat was het ongelooflijk warm gisteravond. Nog nooit zoiets meegemaakt. Het was donker en buiten voelde het alsof de wind rechtstreeks uit een föhn kwam. We aten ook al in de camper, buiten was het te warm. Ik wist niet dat je zo blij kunt zijn met een airco. Vanochtend hoorden we dat het gisteren 47 graden Celsius was en dat het vandaag ook weer zo warm wordt.

Deze ochtend staan we vroeg op, om 06.00 uur gaat Martin al douchen. Hierna ruimen we de boel op en wilden we om 08.00 uur gaan rijden. We krijgen echter Internet van de campingmevrouw, dus eerst maar even ons blog bijwerken.

Een uurtje later gaan we op weg. Eerst de tank maar weer eens vol en dan de London Bridge bekijken, in de jaren zestig gekocht door een Amerikaan na een bod en steen voor steen hier weer opgebouwd. Je moet het gezien hebben, want hiermee is Havasu City groot geworden.

We rijden snel door naar de beroemde Route 66. We starten in het plaatsje Topock. Wat geweldig is dit. Het wegdek is dit eerste begin slecht.

We stoppen in het plaatsje Oatman. De wilde ezels (burros) lopen er rond en zijn gewend aan de toeristen. Het is net alsof je in een westernfilm bent beland. Houten huisjes met overdekte veranda’s om door te lopen. De huisjes zijn natuurlijk toeristenwinkels en we besluiten om een hapje te gaan eten in de saloon. Ondertussen speelt zich buiten een 'shoot out' af. Een soort voorstelling midden op straat. Even in het kort: een "toneelspeler" vertelde  dat hij een bank ging beroven. Hij liep een winkel in en kwam er weer uit met een zak geld. Of “one of te lovely lady’s” hem wilde vergezellen naar Mexico. De sheriff kwam eraan en “schoot” de man neer. Grappig stadje, we hadden het niet willen missen.

Daarna rijden we door. We gaan over de de Sitgreaves Pass (1113 m.) door woestijnachtig berglandschap met prachtige bergen. Indrukwekkend!

We volgen Route 66 verder en in het stadje Seligman stoppen we even. De shops staan boordevol Route 66-dingen. Er staan oude Amerikaanse auto’s, o.a. de Ford Edsel. Zover ik me herinner is deze Edsel ooit geflopt, vanwege de grill die de vorm heeft van een WC-bril of het vrouwelijke geslacht. Ford veranderde later de grill, maar de auto is nooit meer een succes geweest.

Onderweg hebben we nog 3 "zandwervelstormen" gezien. Uiteindelijk stoppen we om 16.45 uur in Williams op het Grand Canyon RV Park. 

Reacties

Ewout A long time ago

Nu snap ik dat de rubbers van de SAAB zijn uitgedroogd en de auto vol zand zit ;-)

Simon A long time ago

Wat kost een tank vol?

Joke A long time ago

Net op mijn gemak al jullie verslagen gelezen. Leuk, dat jullie veel dingen hebben gezien die je alleen maar van de televisie kent.
Wees maar blij dat jullie weg zijn, al is het misschien erg heet. Hier stort het op dit moment en de temperatuur is ook niet om over naar huis te schrijven (daarom doe ik dat maar naar jullie, hihi).

Geniet er van!
Joke

Jan S. A long time ago

Hoi Martin en Sandra,

Leuke blog, leuke foto's!
Geniet van jullie mooie reis.. Dan blijf ik meelezen.

Gr. Jan

D!rk A long time ago

Ha Martin en Sandra,

Mooi reisverslag tot nu toe ! Heel erg gaaf! Geniet ervan

Groetjes

Dirk

Sandra en Martin A long time ago

Simon, ik zal de volgende keer even wat melden over de kosten voor de brandstof.

Annemieke en Gaatze A long time ago

Wat leuk om dit allemaal te zien! Ik heb het gevoel dat we een klein beetje mee zijn met jullie, hihi.

Have fun!

Liefs Annemieke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!