Monument Valley

Door Sandra en Martin - A long time ago

 

Vrijdag 22 juni 2012

We zijn al vroeg wakker, zoals het echte camperaars betaamt. We sliepen gisteravond ook al om 21.00 uur en we hebben heerlijk geslapen op deze natuurcamping. Wat een rust!Om 07.50 uur vertrekken we om oostwaarts langs de Grand Canyon te rijden. Prachtig om plaatjes te schieten bij een morgenzon. Bij het Desert View Point beklimmen we de “watchtower” om voor de laatste keer de Grand Canyon te bekijken vanaf deze kant.Vervolgens trekken we verder richting Tuba City en Monument Valley. Bij Kayenta nemen we de afslag naar Monument Valley. En inderdaad, de rotspartijen die we van de foto’s kennen, komen langzaam maar zeker dichterbij. Maar wat een wind en een zandstormen. 

We buigen af naar het Monument Visitors Center en bekijken daar de beroemde rotspartijen. Nu zien we wat John Wayne eerder zag, is dit het achtste wereldwonder? Monument Valley is ook ontstaan door aardbevingen, vulkanen en verschuivingen van continenten, maar is uitgesleten door een vroegere zee.  Wederom prachtig, de moeite om dit met eigen ogen te bekijken. Op foto’s is de schoonheid en het driedimensionale niet allemaal vast te leggen.

Daarna gaan we door naar Goulding’s Monument Valley Camp Park. Je hebt echt het  gevoel in een indianenfilm te zitten. Grappig om de Navajo Indianen te zien, ze lopen niet meer met een tooi.

's Avonds nog even terug gegaan naar het Visitors Center. We wilden de zonsondergang daar zien en de kleuren aanschouwen op de rotsen (ondertussen zijn we erachter gekomen dat we een aantal tijdzones door zijn gekomen... :), dus de vermelde tijden zijn de tijden die in LA gelden).

Terug op het RV-park hebben we gezellig gekletst en wat gedronken met Wil en Magda uit Tilburg.

We hebben nu het meest oostelijke punt van onze reis bereikt en we zijn nu in de staat Utah, morgen gaan we terug naar de Grand Canyon in Arizona, maar dan de noordzijde.

Reacties

Arjan A long time ago

Leuk jongens, het ziet er allemaal prachtig uit.

Hanneke A long time ago

Zelfs op de foto's ziet het er indrukwekkend uit. Wat een natuur! Het zal ongetwijfeld overweldigend zijn voor jullie.
Groetjes ook van Muis. De oude dame kan nog een enorme sprint trekken door mijn riante appartement. Maar doe dat nu niet meer 's nachts Muis! ;-)

Dirk A long time ago

Wat staan jullie met zijn drieën mooi op de foto ;)

Sandra en Martin A long time ago

Leuk, dat jullie reageren. Ja, de natuur is overweldigend inderdaad. Het is bijna niet te omschrijven, je moet het eigenlijk zelf zien.

@ Hanneke: Haha, die Muis! Af en toe spurt ze ook flink door onze tuin! Grappig dat ze dat bij jou ook doet. En slapen kan altijd nog :). Voelt ze zich goed bij je!

@Dirk: Goed gezien, aan de schaduw van de fotograaf kun je zien dat de zon heel laag stond.

John, Helma en Tinsae A long time ago

Hai Lieverds,
wat een geweldige verhalen en prachtige foto's!! Heerlijk om zo een beetje met jullie mee te reizen.

Enjoy!!!!!! XX

Erik A long time ago

Hé Martin en Sandra,

Bedankt voor je sms Martin!
Leuk om te kunnen zien waar jullie zijn en hoe jullie dit beleven. Geniet ervan.
zo'n camper met een V8 lust vast wel een slok, ziet er een verbuiksmeter in Martin?

Groetjes van Erik, Janet, Rémon & Patrick

Sandra en Martin A long time ago

Bedankt voor jullie reacties. Ik zal de volgende keer een statistiekje publiceren van het verbruik van de camper. We hebben nu zo'n 1100 mijl afgelegd. Er is geen verbruiksmeter, wel gorgelt er iets achterin. ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!