Zion NP

Door Sandra en Martin - 26-06-2012 18:46

 

Maandag 25 juni 2012

De door ons gekozen camping bleek een schot in de roos. Grappig systeem hier, je rijdt de camping op en zoekt een plaatsje. Vervolgens schrijf je op een envelopje welk plaatsje je hebt gekozen en stopt het aangegeven bedrag  erin. Een gedeelte kun je van het envelopje afscheuren en dat hang je aan een paaltje bij je plek.

Ondanks het feit dat we niet ver van de verbindingsweg naar Bryce Canyon stonden, hebben we vannacht geen verkeer gehoord. We hebben onze nachtrust ook wel nodig, af en toe lijkt het alsof we in een moordend tempo ons programma afwerken. Gelukkig hebben we in het vooruitzicht dat we de laatste week relaxen in Zuid-Californié langs Pacific Coast Highway 1 van San Francisco tot Los Angeles, deze weg behoort tot de mooiste wegen van de wereld. Maar zover is het nog lang niet.

Vanmorgen zijn we wederom rustig opgestart, het was heerlijk afgekoeld vannacht.  Na een ontbijtje, douchen en het bijwerken van het blog vanwege de gratis WIFI op deze camping, rijden we richting Zion. Als we in de buurt komen vallen we bijna van onze stoelen van verbazing, groeien hier de bomen uit de rode rotsen? We gaan het woord maar weer eens gebruiken: prachtig.

De rappe afwisseling van het landschap maakt deze reis heel bijzonder. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt tijdens eerdere vakanties, deze vakantie komt vast en zeker hoog in onze top tien.

Eenmaal aangekomen op camping Watchman in Zion National Park, blijkt er nog één plekje beschikbaar voor één nacht. We zetten de camper op ons plekje en gaan met de shuttle de Canyon in. Ook deze Canyon van Navajo Sandstone is uitgesleten door water in combinatie met ijskou en extreme hitte. In 2010 is hier nog een enorme flood geweest, waardoor er een evacuatie moest plaatsvinden in de Canyon. Je kunt nu nog steeds de gevolgen ervan zien.

Aangekomen op het hoogste punt Tempel of Sinawava stappen we uit de shuttle en gaan een stukje wandelen over de Riverside Walk. De Virgin River ligt daar inmiddels in de schaduw. De eekhoorns zijn hier hondsbrutaal.  In Zion National Park huis ook de Amerikaanse condor. We hebben er één zien vliegen hoog in de lucht op de volgende stop naar beneden bij Angel Landing. Omdat het weer zo ontzettend warm was, hebben we nog wat gedronken bij de Zion Lodges. Toen zijn we weer terug gegaan naar de camping. Morgen Las Vegas, Nevada.

Reacties

Jaap 26-06-2012 22:28 {{button-6564}}

Hou vol! jullie kunnen het!

Komen jullie veel mensen zoals jullie tegen? Europeanen die rondtrekken!
Hebben julie contact met locals?

Geniet van elke minuut! Je gaat het je hele leven met je mee dragen

Sandra en Martin 26-06-2012 22:49 {{button-6569}}

Ja, we komen veel mensen tegen, Nederlanders, maar ook Duitsers. Op campings en onderweg spreek je locals, op avonden spreken we wel met Nederlanders.
We genieten volop! Dit is ZO'N ervaring..

Hanneke 26-06-2012 23:15 {{button-6570}}

Wow! Wat een reis! Het klinkt allemaal fantastisch. Ik wil graag heel veel meer foto's zien als jullie terug zijn.

Annemieke en Gaatze 27-06-2012 07:57 {{button-6575}}

Het klinkt allemaal erg bijzonder. Volgens mij hebben jullie het wel naar je zin. Geniet ervan!

Liefs Annemieke

Roel en Jo 27-06-2012 12:56 {{button-6580}}

Ha M&S, wat een prachtig verslag tot dusver. Ik gluur natuurlijk ook omdat wij, DV, er volgend jaar ook wensen te zijn. Natuurlijk zijn de foto's ook van hoog niveau. Geniet lekker en we volgen jullie verder op de voet...

Joke 27-06-2012 13:49 {{button-6582}}

Met veel belangstelling lees ik jullie verslagen. Adembenemend! Geniet ervan met volle teugen.

Groetjes van Joke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan