Rhyolite

Door Sandra en Martin - A long time ago

Woensdag 27 juni 2012

Vandaag is transferdag. We gaan op weg naar Yosemite National Park. We laten Death Valley links liggen, in de zomer is het niet toegestaan je hier met een camper te begeven. Dit wil zeggen, je bent dan niet verzekerd en dat risico wil je niet lopen.

Nu is er tussen Yosemite NP en Las Vegas niet veel meer te beleven dan woestijn, rotsen en hitte; dus daar moeten we doorheen. Een rit van zo’n 360 mijl (580 km.).

We worden al vroeg wakker. We rijden om 08.00 uur en we hebben een half uurtje nodig om de stad uit te komen. Sandra navigeert fantastisch, we zijn nu zo’n 2000 mijl (3200 km in 10 dagen) onderweg en we missen de TomTom geenszins. De rit is toch weer heel mooi, na de woestijn rijden we weer een totaal andere natuur in, die het meeste doet denken aan Zwitserland.

Onderweg stoppen we nog bij een ghost town. Dat is Rhyolite, op weg naar Death Valley. Dit stadje had vroeger o.a.  meer dan 10.000 inwoners en 40 mijnen. Er was in 1904 in een heuvel goud gevonden. Dat was slechts van korte duur: 3 jaar. Er staat o.a. nog een bottle house, bestaande uit 50.000 bier- en whiskyflessen. Er staat ook nog een ruïne van de voormalige Cooks Bank. Erg apart om deze ghost town te bezoeken.

Zoals gezegd, het is toch wel een mooie rit. In de woestijn staan veel cactusachtigte boompjes. We rijden ook langs Mono Lake, aan de oostelijke voet van de Sierra Nevada. Het meer is mooi blauw van kleur, met zoutstranden. In de jaren '40 moest het zuiden van Californië voorzien worden van water en werd Mono Lake afgetapt. Binnen vier decennia zakte de waterspiegel met 14 meter. Daardoor werden de termietenheuvels (tufas) zichtbaar.

Uiteindelijk komen we om 16.45 uur aan op de door Sandra op 6 maart op internet gereserveerde boscamping bij June Lake. Als we naar plekje 7 rijden, wappert een papiertje met de naam “Van Veen”.

Erg leuk om na zo’n dag je eigen naam te zien. We rijden later nog even naar het dorpje voor boodschappen we kijken nog bij het meer. We zijn best moe, de afgelopen nacht was erg kort. Vanavond maar vroeg naar bed.

Reacties

Ewout A long time ago

Het valt me op dat jullie de dagen uitgebreid beschrijven, maar over de nachten geen woord, hmm...

Eens kijken wat er in Bodie is gebeurd
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!