Yosemite NP

Door Sandra en Martin - A long time ago

 

Vrijdag 29 juni 2012

We hebben geen klok en als we wakker worden ontdekken we dat het al kwart voor negen is. Opschieten dus, we gaan vandaag naar Yosemite en dat wordt een lange dag.

We douchen in de camper, deze campground heft minimale voorzieningen. De Amerikanen hebben het goed bedacht hoor, de camper is voorzien van alles wat men nodig heeft: toilet, douche, koelkast, magnetron, warm en koud stromend water, etc.

Even later zijn we op weg, we gooien de tank vol voor $ 150,00 en dumpen de afvaltanks voor $ 7,00.

We zitten vlakbij de toegang van Yosemite, wederom een prachtig park. Vervolgens rijden we over de Tioga Pass (3030 meter hoog). Nu weten jullie gelijk waar de naam  mijntioga.nl vandaan komt. smiley

Yosemite NP is teven het grootste park dat we bezoeken. We zien ongelofelijk veel mensen, wandelaars en zelfs mensen die boulderen. Het is een maf gezicht om mensen op een steile rots te zien staan, maar gelukkig zitten ze aan touwen vast.

We moeten enorm klimmen en dalen, op een gegeven moment zitten we zelfs boven de 10.000 ft. In het visitor center bekijken we een film over Yosemite, het heet: Spirit of Yosemite. Deze film geeft een goed beeld van dit natuurgebeid, het mooiste van deze wereld (?).

We slaan nog af op weg naar Glacier Point, alwaar we een gletsjer verwachtten, maar helaas, die is er niet meer. Wel kon je goed in één blik de Half Dome en de Vernal Falls zien. Prachtig!

Nadat we bij Mariposa Grove de woudreuzen Sequoia trees hebben bezocht, rijden we het park uit naar Bass Lake, waar we de camping hebben gereserveerd. Twee nachten geleden is op deze campground nog een beer gesignaleerd!

Het was weer een mooie dag!

Reacties

Ewout A long time ago

Wat een geweldige foto van jullie samen!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!