Eerste dag San Francisco

Door Sandra en Martin - A long time ago

 

Zondag 1 juli 2012

Vanochtend nog maar even gauw gevraagd bij de receptie of er nog plek is voor de komende twee dagen op dit allemachtig dure RV-park. Er is plek, vanavond één zonder hook-up, morgen weer met stroom.

Hierna zijn we met de camper naar D-street gereden, en we hebben vanaf station Colma de metro gepakt naar Powell Station. We kwamen inderdaad uit in het stadshart van San Francisco. We hebben kaartjes gekocht om een aantal dagen met het openbaar vervoer (de cable cars) rond te reizen in San Francisco. Dat is wel grappig. Iedereen kent waarschijnlijk wel de cable cars in SF. Dat zijn die ouderwetse treinstelletjes die over de heuvels van SF rijden. Het systeem is in 1929 bedacht. We nemen de cable car naar Fisherman’s Wharf. De hoogteverschillen zijn enorm. En wat een mensen en wat een kermis! Alcatraz kunnen we zien, maar de mist daalt ook weer neer op de gevangenis. We lopen richting de Golden Gate Bridge, maar al gauw wordt ons duidelijk dat we vandaag de bekende rode brug niet zullen aanschouwen. Het is veel te mistig (en ook fris).

We zijn teruggelopen naar Pier 39 waar de zeeleeuwen lekker liggen te luieren op drijvende steigers. Een erg leuk gezicht. Daarna besluiten we de cable car te pakken naar de kruising van Lombard Street en Hyde Street. Daar heb je het meest steile en kronkeligste weggetje van de stad: “Crookedest Street”. Wellicht kent iemand dat nog uit de Herbie-film. Het is een erg leuk gezicht om met een horde toeristen al lopende de toeristen per auto door dit zeer kronkelige straatje te zien rijden.

We pakken eigenlijk zomaar een bus en we stappen ergens uit om naar de Grace Cathedral te lopen. Ineens staan we middenin een katholieke dienst. We zijn tien minuten later de kathedraal weer uitgelopen. Daarna pakken we de cable car weer naar Powell Street en we eten daar gauw een salade bij de Burger King. Vervolgens weer met de trein naar het station Colma waar de camper staat en op naar het RV-park. Aangekomen op onze plek met uitzicht over de oceaan, vliegen de pelikanen over.

Onze benen voelen we goed na deze dag flink wandelen in deze mooie en enerverende, heuvelachtige stad! (sommige straten zijn echt stijl!) Zouden we morgen de Golden Gate Bridge kunnen zien? 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!