Highway 1

Door Sandra en Martin - A long time ago

 

Dinsdag 3 juli 2012

Ik heb het al eerder geschreven, de Pacific Coast Highway 1 naar Los Angeles belooft veel. De kust, waarna deze weg ons voert, vormt in ieder geval één van de bekendste landschappen van het Amerikaanse Westen.

Onze camping blijkt zeer strategisch gekozen door Sandra. Na enkele stuuromwentelingen en even zoveel mijlen, draaien we de Dream Road al op.

Direct worden we geconfronteerd met de schitterende kust, die goed te genieten valt vanachter het enorme stuurwiel van onze kolossale camper. Het fototoestel wordt weer veelvuldig ter hand genomen en regelmatig stoppen we op de zogenaamde Vista Points.

In Half Moon Bay doen we boodschappen, morgen is het immers de 4th of July: de grootste ‘holiday’ in de Verenigde Staten, het overstijgt zelfs Kerstmis. De winkel zullen morgen wel dicht zijn, dus laten we maar het zekere  voor het onzekere nemen.

We vervolgen onze weg en bedenken, na Santa Cruz gepasseerd  te hebben, dat het wel goed is voor vandaag. Natuurlijk doemt er dan enige tijd geen campground op.

We rijden Big Sur binnen en hoera; een camping. Helaas vertelt de jongeman bij de slagboom dat het vol is, maar achter hem legt een dame net de telefoon neer. Er heeft iemand geannuleerd, dus we hebben een plek. Weliswaar zonder elektriciteit en dergelijke, maar de ervaring heeft ons inmiddels geleerd dat dat geen probleem is.

Het betreft een mooie natuurcamping met grote Redwoods, een donker bos om zo maar te zeggen.  Er hangt een geweldige sfeer op de camping en ’s avonds drinken we wijn bij het kampvuur bij en met onze buren. Om 22.00 uur komt iemand waarschuwen dat het stil moet zijn; even later slapen we allemaal en is het doodstil. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!