Highway 1: het vervolg

Door Sandra en Martin - A long time ago

 

Donderdag 5 juli 2012

We horen van de buren dat er een enorme explosie was vannacht. Wij hebben er kennelijk dwars doorheen gesnurkt. We weten beiden van niets. Steve vertelde dat het door hem verwachte sirenes van brandweer en ambulance uitbleven, dus het zal wel een vorm van vuurwerk geweest zijn. Vuurwerk en de 4th of July, het hoort bij elkaar. Om 09.00 uur rijden we van de camping richting het zuiden.  We vervolgen Highway 1 en ons eerste doel is de plek waar de wilde zeeolifanten hun opwachting maken. Wat we zien, overtreft onze stoutste droom, wat een mooi natuurfenomeen is dit, zeg!

Enorme dieren liggen bezaaid op het strand. Het schijnt dat deze zeedieren bijna uitgestorven waren door de jacht. In 1990 ontdekte men een aantal op dit punt waarde vrouwtjes bevallen en zogen. 

Sindsdien is de populatie enorm uitgebreid en de huidige zeeolifanten zijn allemaal nazaten van de enkelingen die hier in 1990 voor het eerst werden gezien. In totaal moeten dat nu 15.000 stuks zijn. We kunnen nog wel uren ronddolen in dit mooie gebied, maar ja, de mijlen moeten ook weer worden gemaakt vandaag.

We rijden verder, tanken maar weer eens en doen boodschappen. Het doel is nu Santa Barbara. Vlak voor deze plaats belanden we op een camping, wederom zonder stroom en wifi. ’s Avonds wandelen we nog even op het strand en ja hoor, we zien een dolfijn in de branding springen. Wat is het leven toch mooi. 

Reacties

MAC A long time ago

Wat een domme beesten, die olifanten. Maar wel tof om gezien te hebben. Nog even volhouden! Greetings from Orcet, France.

John, Helma en Tinsae A long time ago

Wat een prachtige foto's allemaal weer. Ziet er echt schitterend uit. We genieten van jullie verslagen.

Liefs

Dirk A long time ago

Ha MenS !

Mooie pic's maar vergeet niet voldoende kiekjes te schieten met elkaar samen er op. Want de rest kan ik ook in the NationalGeographic terugvinden ;)

Groetjes

Sandra en Martin A long time ago

Hey Dirk,

Die andere foto's zijn we niet vergeten hoor, maar om die nou op het wereldwijde web te zetten..... ;-)
We proberen via de selectie die we hier laten zien ons verhaal te onderstrepen en jullie een glimp te laten zien van wat wij hier met eigen ogen zien.

De andere foto's komen wel in ons fotoboek, iedereen is welkom deze te komen bekijken. (als het boek klaar is) :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!