Santa Barbara

Door Sandra en Martin - 07-07-2012 20:21

 Vrijdag 6 juli 2012

Het is wel leuk hoor, zo’n State Park-camping, maar toch willen we wel even wat meer luxe. We verhuizen hierom naar een RV-park vlakbij, voorzien van alle luxe (en twee keer zo duur).

We werken ons blog bij en besluiten om Santa Barbara te gaan verkennen. We starten de 8-cilinder en we draaien Highway 1 weer op en bereiden ons voor op de komende 20 mijl. Die zijn natuurlijk zo om. In Santa Barbara zoeken we naar een P-plaats, als we er één gevonden hebben vertelt een vriendelijke parkeerwachter:  "Hey sir, your rig is to big for this place". Haha, eindelijk erkenning.

We parkeren uiteindelijk bij het strand en gaan de pier op.

De Stearns Wharf loopt zo’n 800 meter de zee in. Vroeger meerden de vrachtschepen en passagiersschepen hier aan, maar nu is het alleen nog maar een walhalla van toeristen-reut-tentjes en restaurantjes. Er wordt nog wel behoorlijk gevist. Het is een mooi gezicht om vanaf de pier op Santa Barbara te kijken met een mooi berglandschap erachter.

Nadat we wat gegeten hebben, gaan we op zoek naar het Santa Barbara County Courthouse. Een prachtig gebouw met mooie plantsoenen. Het ruikt er zoet.

We bereiken vandaag op een haar na de 3000 mijl grens, dit betekent dat we zo’n 4800 km hebben gereden tot nu toe. We gaan dus over de 5000 km deze vakantie. Je moet wat, als je al dit moois wil zien. 

Als we terug zijn op de camping is het lekker zonnig en gaan we zwemmen. Er is een heerlijke hot tub bij het zwembad, het water is warmer dan het bad thuis over het algemeen. Lekker met z’n allen in het chloorbadje, ben benieuwd hoeveel bacteriën dit overleven. Hoe dan ook, het is wel even lekker op zo’n luxe resort. We zitten nog even lekker bij de camper en eten in de camper. Hierna maken we nog even dankbaar gebruik van het internet en pakken al snel onze boeken. Even later worden we door de slaap overmand. Welterusten.

Reacties

Hanneke 07-07-2012 20:29 {{button-6824}}

Wow! Dit is wel een top-vakantie! Of niet dan? Geniet er nog even lekker van!

Simon 07-07-2012 21:47 {{button-6826}}

Toen Jona in de walvis zat 123 haha. Geniet van de laatste dagen. Ik vind het nu al het Blog van 2012! Complimenten!

Karin en Gerard 08-07-2012 22:20 {{button-6859}}

tjee, indrukwekkend zeg jullie reis, geweldige foto's. We kwamen dit weekend Harm en Henny tegen en ze stelden ons op de hoogte van jullie blog. Leuk idee!!
Wensen jullie een voorspoedige terug reis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan