Vrijdag 13 juli Salem Massachusetts

Door Wim Spoormakers - 14-07-2012 03:22

We rijden om 8.15 van de KOA camping in Woodstock richting Salem, het heksenstadje. Dat is ruim 200 mijl rijden. Om 10 uur rijden we van de snelweg af om te ontbijten. We parkeren op het parkeerterrein van een eettentje genaamd 'Friendly's'. Dat belooft wat en inderdaad, we worden niet teleurgesteld, integendeel: we worden ontvangen door een supervriendelijke oudere serveerster die herhaaldelijk zegt dat ze zo blij is dat ze ons ontmoet en vraagt of ze nog iets kan doen. Ook waarschuwt ze ons dat het vandaag warm wordt en dat we er voor moeten zorgen dat we genoeg drinken. Ze vindt ons een wonderful family en als Wim zegt dat hij nog nooit zo'n vriendelijke serveerster heeft ontmoet, gaat ze helemaal los. Ze blijft vragen of alles goed is en of ze nog iets kan doen voor deze wonderful family. We maken stiekem een geluidsopname van haar als souvenir. Als we gaan wenst ze ons een goede en vooral veilige reis en ze spreekt de hoop uit dat we elkaar nog eens tegenkomen. Het ontbijt was trouwens heel smakelijk.

Als we in Salem aankomen vinden we al gauw het centrum en het Witch museum, maar geen parkeerplaats voor onze grote camper. We rijden een uur rond en gaan ten einde raad naar de haven, in de hoop dat daar een parkeerplaats is. Daar vinden we er een en we lopen een klein eindje naar het centrum. In 1692 zijn in Salem door een soort van massahysterie en verzinsels ongeveer twintig mensen (vooral vrouwen en een enkele man) ter dood gebracht vanwege hekserij. Daarover ging dus de voorstelling in het Witch museum. Het is best leuk, maar niet echt leuk genoeg om zo ver voor te rijden. We lopen nog heel even door de winkelstraat en gaan dan op weg naar de camping.

De camping is de Normandy Park family camping resort is een voor amerikaanse begrippen enorme camping. Er is zelfs een snackbar en daar eten we iets. Dan de onvermijdelijke catan. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan