De Olypmische 'vind het wild' Spelen

Door Claudia en Rene Meijers - A long time ago

27 juli de Olympische ‘vind het wild’ spelen…

Vandaag Vrijdag 27 juli hebben we voor vanavond om 19:30 uur een Wildlife tour gepland staan met discover Banff Tours. Prijs valt mee $ 42,- per persoon.

Tot nu toe maakt de bijnaam van Banff Be Aware Nothing For Free zich niet waar. We reizen gratis met een openbaarvervoer systeem door het hele stadje (Banff Avenue op en neer..), je kunt gratis je auto in het centrum parkeren en zelfs de souvenirwinkels zijn goedkoper dan in Jasper. So far so good!

We gaan een beetje winkelen. Kopen nog een leuk verjaardagscadeautje voor Ma, een ‘save journey’ reismuntje voor elkaar en meer van dat soort ‘spul’.

Op enig moment zien we COWS. In de etalage staat groot vermeld dat dit de beste ijssalon van Noord-Amerika is. Het is warm geworden in Banff en we hebben wel weer trek in een ijsje. Als dat dan ook nog eens het lekkerste ijsje van Noord-Amerika is; mooi meegenomen. Tip; neem nooit meer dan 1 scope/ bolletje ijs in Canada. Twee kun je er echt niet op. Leuk van COWS; op zo’n beetje alles wat je kunt bedenken hebben ze een parodie gemaakt waar het woordje cow, farm of mooo (boe) of iets van koe in voorkomt. Zo is er in de winkel een hele muur ingericht met al deze parodieën. Scoobiemoo, Farmbook, lady moo moo, angry herds, mootube etc., etc. Erg vermakelijk als je in de rij staat voor het felbegeerde lekkerste ijsje van Noord-Amerika. En lekkere ijsjes zijn het! Of ze het aller- aller lekkerst zijn? Daarvoor reizen we nog wel een keer naar een ander continent af; we laten het jullie weten…(hij overlegd wel even met hoor Patries!)

Na het ijsje gaan we terug naar het hotel om daar lekker op het bijbehorende buitenterras plaats te nemen. Bol besteld een lekker biertje (iets in het midden tussen een ale en lager maar het smaakt ‘m goed) en ik onbeperkt icetea. Is wel apart; je hebt hier overal van je frisdrank gratis refill, dat kan oneindig veel frisdrank drinken betekenen als je even wat langer op een terras wilt zitten. Want waar je bij Hesp blij moet zijn dat er überhaupt ooit een bestelling wordt opgenomen; hier komt de bediening om de 5 minuten vragen of alles naar wens is, er moet worden bijgevuld, of de parasol goed staat….zucht. Ik (Pony) weet niet wat ik vervelender vind; moeten bedelen om een drankje in Amsterdam of 34 keer zeggen dat ik heel blij ben met mijn ene glas icetea, ik écht niet meer hoef en de parasol zo goed staat….

Op dat terras ontdekken we dat het weer, net als afgelopen dagen, razendsnel omslaat want van zonnig en warm begint het in no time te hozen en waaien.

We verkassen daarom maar naar binnen naar het pub gedeelte van the Keg een beroemd steakhouse. Daar ‘pakken’ we nog wat beelden mee van de mooie opening van de Olympische Spelen en genieten we van een heerlijke maaltijd. Bol heeft een supergoede steak en die is daarmee meer dan tevreden. Ik met mijn wijntje ook dus kom maar op met die wildlife tour!

Om 19:15 uur worden we opgehaald met een felblauw busje. Huh? Moet dat niet wat meer in schutkleur? Nou ja, ze zullen het wel weten bij ‘discover Banff tours”. Toch?

Onze chauffeur, annex gids verteld ons dat het niet waarschijnlijk is dat we vanavond wild gaan zien. Het is te warm voor de Grizzly beren en al het overige op vier poten met een warm vachtje…

Nou, dat is een fijn begin. Maar gelukkig is onze chauffeur, annex gids, een enthousiaste jongeman en we krijgen nog even wat regels voor het vinden van wildlife. Allereerst is het de bedoeling dat hij vanwege zijn dubbele functie zijn ogen goed op de weg gericht houdt en hij dus NIET aan wildlife spotten gaat doen. Dat gaan we ZELF doen. We krijgen een verrekijker en de mededeling goed om ons heen te kijken terwijl hij ons rijdt naar de plekken waar wildlife zou moeten zijn ware het niet dat het, hij benadrukt het nog maar eens, erg warm is voor alle wildlife met een vachtje dus…

Vervolgens rijden we langs vier plekken waar wildlife zou moeten zitten met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur. Moeten jullie ook eens proberen. Een ritje in een achtbaan is er niets bij. Zet een verrekijker aan je ogen, zoek ergens langs een snelweg (dat was 1 van de vier plekken…..) een flink bebosde omgeving op en ga 50 kilometer per uur rijden. Gegarandeerd dat je na tien minuten bosrand voorbij zien flitsen met een verrekijker kotsmisselijk bent. Als deze tour wildflower search had geheten hadden we succes gehad want bij het ontbreken van de oververhitte wolven, beren en ander vierpotig beestenspul gaat onze chauffeur, annex gids, maar over de bloemen langs de kant van de we vertellen. Het is de meest stompzinnige tevens hilarische tour die we ooit hebben gemaakt. We zien uiteindelijk nog drie, door de hitte doodvermoeide herten, vlak langs de weg grazen en dat was het dan wel! Was leuk!

Eenmaal weer thuis gaan we vrij snel pitten want voor ons doen is het inmiddels een latertje.

28 juli.

Het was het plan om vanmorgen vroeg naar de hotsprings te gaan hier even verderop. Vol goede moed meer dan vroeg de wekker gezet maar als die afgaat na een nacht ‘spoken’ (ja, ik moest plassen, mijn neus snuiten, kijken of het niet inregende en of het onweer écht zo erg was als de flitsen deden vermoeden…) van mijn (Pony) kant besluiten we te blijven liggen en nog even wat ‘bij te slapen’.

Na een goed ontbijtje gaan we het stadje in; ik (Pony) wil heel graag een beetje cultuur opdoen en naar één van de musea. Bol gaat mee (onder licht protest) en we gaan naar een museum over de geschiedenis van de Rocky Mountains. Interessant en leerzaam want nu weten we wie de grondlegger is van die grote Touroperator die een monopolie in Canada lijkt te hebben; Brewster. Ooit opgericht door Jim Brewster. Leuk weetje!

Het weer is weer goed en we besluiten voor de lunch te picknicken in het parkje naast ons hotel. We halen stokbrood, verse jus en aardappelsalade bij de supermarkt en genieten van onze lunch. Bol houdt intussen met argusogen het rondvliegend muggenverkeer in de gaten en de uit de kluiten gewassen kraaien die het op ons broodje hebben gemunt. Na de lunch stelt Bol voor dat ik over de ‘hangbrug’ van het plaatselijke speeltuintje klim om mijn reputatie van schijtpaard om te zetten in een ik ben een held’paard’! Met dank aan Irene haar suggestie om mijn mantra; ‘ik ben briljant’ om te zetten in; ‘ik ben een held’ durf ik de hangbrug te bedwingen. Mijn dag kan niet meer stuk. IK BEN EEN HELD!!!

Voor de rest van de middag staat een bezoekje aan de bioscoop op het program; we willen naar Batman the darknight rises. We hebben namelijk een coupon twee voor de prijs van één dus dat laten we niet schieten. Uiteindelijk blijkt een bioscoop kaartje hier $ 7,- pp te kosten, in ons geval dus $ 3,50 pp. En dat met gratis parkeren in het centrum doe je in Nederland niet na!

Goeie film, wel wat lang maar ook voor iemand die de eerdere delen niet heeft gezien goed te volgen. Bol vindt het helemaal een goede film, geluid is goed in de bios dus die heeft het sowieso naar zijn zijn.

Gelukkig heeft hij vanmiddag geurzooltjes in zijn Nikes gekocht want anders was de bios ontruimd geweest…..

Nou, morgen vertrek naar Glacier National park. Het einde van de reis begint langzaamaan in zicht te komen.

Tot de volgende blog!

Bol en Pony

Reacties

Angela Karsoredjo A long time ago

Wat is het toch leuk om jullie avonturen te lezen! Geniet lekker verder van jullie prachtige reis!
xx Ans

Irene A long time ago

Hilarisch! Je bent een held Clau! En wat heb ik weer gelachen, heerlijk!

nathalie bas en mike A long time ago

heerlijk om het weer te lezen en claudia ik vind het knap van je dat je het gedaan heb
jaja het gaat hard he bijna is jullie vakantie weer voorbij geniet nog even samen van jullie reis
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan