Beren op de weg

Door Claudia en Rene Meijers - A long time ago

Zondag 29 juli 2012 Leaving Banff passing by Glacier Mountain Lodge

Vanmorgen rond een uur of 10 vertrokken uit Banff. Eerst lekker ontbeten en een heel leuk gesprek gehad met onze ober Samuel. Als het je type is zou ie je ontbijt nog een stuk leuker hebben gemaakt. Enkel om het feit dat ie zo leuk verteld over zijn reizen en zijn leven maakt dat ik ‘m (Pony hé?) aantrekkelijk ga vinden. Jammer dat ie van back-packen door Zuid-Amerika houdt. Op zich is dat nog overkomelijk maar het gaat hier om ‘hardcore’ back-packen wat, als ik het goed heb begrepen, lange tochten door de ondoordringbare jungle betekent; jammerrrr…

We moeten vandaag een slordige 212 kilometer overbruggen en de receptionist (aardige Ier) raadt nog wat bezienswaardigheden onderweg aan. Zo ook spiral tunnel. Dit is de spoorrails om de berg lopend omdat de bergen in deze regio te stijl zijn voor een ‘van boven naar benenden’ treintraject. Er is in de buurt van deze spiral mountain/ tunnel een heel informatiecentrum aangelegd en het is leuk om te lezen waarom dit zo gedaan is en vooral hoe.

We komen nog wat rariteiten onderweg tegen. Zo ‘bewaakt’ een politieauto een speedboot op trailer die klaarblijkelijk door iemand is ‘verloren’ op de snelweg. En komen we een ‘uitzonderlijk konvooi’ tegen, een erg breed belaadde vrachtwagen waarbij het begeleidende autootje met de waarschuwing ‘uitzonderlijk konvooi’ achter de vrachtwagen rijdt…..??? Nee, er mag niet worden ingehaald; het is een tweebaansweg dus het nut daarvan ontgaat ons volledig.

Verder zijn de snelwegen overigens bijzonder goed onderhouden hier in Canada. Ze houden rekening met al het mogelijk overstekend wild, door hekken aan beide zijden van de snelweg te plaatsen dus dat is goed!

Vandaag passeren we weer de staatsgrens; we gaan Alberta uit en British Columbia weer in. Het wordt spontaan weer een uur vroeger.

Na ongeveer 2 uurtjes doorrijden komen we op plaats van bestemming van vandaag. Wij zeggen; mocht je ooit in de buurt komen van the Glacier Mountain Lodge; gas erop en doorrijden!!!!

Het is een wat oubollig hotel/lodge gebouwd tegen een berg. Het bezoekerscentrum is het spannendste wat er in de buurt is op de snelweg na….

Bij inchecken blijkt dat de rekening van dit hotel niet door de touroperator is betaald terwijl wij alles van te voren in Nederland hebben betaald. De communicatie met de Chinese receptioniste verloopt uitermate gebrekkig. Eerst moeten we nog betalen, dan niet, dan wel, dan niet, dan gaat ze bellen met ‘the lady’ (tot op dit moment weten wij nog steeds niet wie ‘the lady’ is maar wij vermoeden een soort onzichtbaar orakel), tussendoor helpt ze wat bezoekers van het hotelwinkeltje zich daarna verontschuldigend dat ze niet gebeld heeft, moeten we weer wel betalen en dan toch weer niet. Oja, of we dan toch even willen tekenen op een volgens haar ‘onschuldig’ a 4tje…. Als we het doorlezen blijkt dat we dan tekenen voor een afschrijving van $ 136,- op de creditcard. Wie denkt ze dat we zijn? Achterlijke Eppie? Bol is het gedoe inmiddels meer dan zat en geeft op boze toon aan(in keurig Engels) dat hij er klaar mee is, vraagt de voucher en zijn creditcard terug, geeft aan dat hij haar ‘gehannes’ NIET klantvriendelijk vindt en dat we WEGGAAN. Ik druip ook af blij met deze interventie van mijn kleine broertje! Well done Bol!

We besluiten door te reizen naar de volgende bestemming; Revelstoke. Daar hebben we een accommodatie geboekt met de veelbelovende naam: Glacier Mountain Resort. Eenmaal daar aangekomen blijkt dit ‘resort’ een verlaten bungalowpark met een eveneens verlaten ogend hotel. Triestheid ten top als je bedenkt dat dit ‘resort’ nog niet OP de plaatselijke dam is gebouwd. Het oogt als een verlaten industrieterrein. Niet erg appetijtelijk. Maar ach… we besluiten even binnen te checken om te vragen of daar nog accommodatie vrij is en de dame in kwestie besluit iets te doen wat haar een nacht extra accommodatie verhuur door haar neus boort; door te zeggen dat ze he-le-maal vol zit en dat er nog (toevallig…) 1 kamer over is maar ja…daar betalen we dan wel $ 200,- exclusief belasting voor. Goed….we dachten het niet. Troosteloze locatie. We gaan we wel een kamer boeken in het ‘levendige’ dorp Revelstoke. De prijzen zijn echter ook daar allemaal sky high vandaar dat ik nu dit stukje tik vanuit een Super 8 motel met uitzicht op het Shell benzinestation….

Volgens de (met een Nederlander) getrouwde eigenaresse is er vanavond live muziek in het pittoreske centrum van Revelstoke. Klinkt leuk! Komt het toch nog allemaal goed! Nou ja….live muziek is in deze een ensemble in de plaatselijke muziektent; verwacht aantal bezoekers 20...! Wij houden het voor gezien en duiken de plaatselijk pub in. De Rivercity Pub heeft een leuk terrasje en daar is het goed toeven. We eten hier ook ons avondeten en dat is eveneens prima. Daarna scoren we een kop latte bij Tim Hortons en zoeken de ‘gezelligheid’ van onze motelkamer op. Morgen gaan we naar Kelowna en DIT is een WIJZIGING van ons geplande reisschema.

Want eigenlijk hadden we morgen in het ‘nog net niet op de dam en terrein van de elektriciteitscentrale’ gebouwde resort moeten overnachten maar afgezien van het troosteloze onderkomen hebben we Revelstoke ook wel gezien. Seen that, have been there, done that. Kan ook weer van de bucketlist!

Daarom reizen we morgen door naar Kelowna en blijven we daar 2 nachten in plaats van 1. In Kelowna willen we gaan golven en lekker genieten van het feit dat, dat een stadje gebouwd is rondom een groot meer. Lijkt ons fijn vertoeven met deze temperaturen; 30 graden gemiddeld!

Heeft ons vandaag nog iets goeds gebracht? Jawel we hebben een BEER gezien! Zomaar vlak langs de snelweg. Dat zijn geen kleine jongens. Het ging ook weer heel apart; ‘ik tegen Bol; hé is dat een beer? Bol waar? Nou daar langs de kant van de weg. Bol; ja, dat is een beer. NOU JAAA!

Morgen vertrek naar Kelowna en dan gaan de laatste 4 volle dagen van onze vakantie in . Vrijdag vliegen we terug.

Tot de volgende blog.

Bol en Pony

Reacties

Ninette & René A long time ago

Zo te lezen hebben jullie het wel leuk in Canada! Knap dat jullie ook de tegenslagen ombuigen in succes of humoristisch opvatten. Grappig dat het weer zo snel om kan slaan. Net Nederland! Geniet van de volgende dagen en gewoon nog niet denken aan terug vliegen ;-) Groetjes!

van pa en ma A long time ago

ja jongens nog 4dagen en dan
zien wij elkaar weer op schiphol.inderdaad zoals je op
die brug staat ben je een held
liefs pa en ma.

Marian Bakker A long time ago

Heel leuk om te lezen wat jullie onderweg meemaken,echt geweldig,het lijkt of Canada nog mooier is dan de states,denk ook niet met elkaar te vergelijken.
nog veel plezier daar.
Groetjes marian en Cor.

Hans Hanneke Remkes A long time ago

wat we hebben gelezen hebben jullie weer heel wat meegemaakt prachtig om lezen,je bent echt je roeping misgelopen je had schrijfster of journalist moeten worden.nog plezier.
groetjes Hans Hanneke.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan