Walvissen gespot!!!

Door Claudia en Rene Meijers - A long time ago

WE HEBBEN ZE GEZIEN!!!!

18 juli 2012: even een kort berichtje tussendoor: we zijn nét terug van de walvistocht en we hebben ze gezien. Van heel dichtbij.

Vanmorgen vroeg regende het maar dat is voor een walvistocht niet vervelend want dat betekent meer kans dat je ze ook daadwerkelijk ziet!

We vertrekken om 10 uur uit de haven van Tofino en als we daar nog liggen zegt de kapitein ineens als jullie nu naar links kijken zien jullie twee walvissen in de haven….Dat is heel zeldzaam en gebeurt bijna nooit. De boot vertrekt en we varen naar de plek waar de walvissen zijn gezien. Ineens zien we het water omhoog spuiten en komen de walvissen heel langzaam even boven en duiken weer onder. Het zijn grijze walvissen die kunnen wel tot 16 meter lang worden! Dit is zo bijzonder! Mooi dat we dit mogen beleven!

We vertrekken richting zee en nog voordat we open water bereiken treffen we in een baai weer een tweetal walvissen aan. Ook deze twee laten zich regelmatig “zien”.

Ook bijzonder; in de buurt van de walvissen zwemt een wolf….ja écht! De kapitein vindt dat ook hoogst opmerkelijk. Het beest zwemt richting strand/ rotsen klimt aan land en doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat wolven even een eindje gaan zwemmen….Goed, hebben we ook nog een wolf gezien.

We komen nog zeeleeuwen tegen en nog twee keer verder op zee (hier moet je wel zeebenen voor hebben hoor, de oceaan kijkt zo rustig maar de golven zijn wel 10 tot 15 meter en het bootje danst op de golven op en neer. Horizon in de gaten houden helpt…) walvissen. Een van de laatste “ontmoetingen” is wel één van de mooiste; deze walvis laat zijn volledige staart zien voordat ie weer onderduikt. Geweldig.

Nou, tot zover de update over onze walvissentocht. Tot de volgende blog!

Bol en Pony

Reacties

Gyöngy A long time ago

Gaaaaf! Mooi zijn ze he, wij hebben ze in Australië ook gezien. Heel indrukwekkende dieren.

Vera A long time ago

Echt geweldig dat jullie dit hebben mogen meemaken.

janke A long time ago

Wat een belevenissen he,ver weg leven en genieten wij mee,doodeng zeg dat de kapitein van de boot ook nog zo dicht mogelijk langs die knoerten van walvissen gaat varen,ik schijt hier al zo wat in mijn broek als ik het lees!!Mensen van het goede leven,GENIET van alles en neem het op jullie verdere levenspad als herinnering mee.Liefs van tante Janke

nathalie bas en mike A long time ago

oooo wat gaaf is dat zeg
wat maken jullie mooie dingen mee zeg als jullie terug komen kunnen jullie zegen we heben het weer samen beleeft de laatste reis samen om nooit meer te vergeten mooi hoor en mooie herinneringen
tot de volgende blog weer he geniet nog even samen

Jeroen A long time ago

Hi Clau,

Even een berichtje van mij: wat een onwijs leuke blogs telkens en gaaf van de walvissen (en alle andere dingen :-) Ik blijf jullie blogs met veel plezier lezen!!

Nog heel veel plezier, maar dat komt ongetwijfeld helemaal goed! :-)

X Jeroen

Marian Bakker A long time ago

Super wat een geweldige ervaring,hoop dat je foto,s hebt gemaakt en zijn gelukt.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!