Whistler en wintersport

Door Claudia en Rene Meijers - A long time ago

20 juli 2012

Wintersport in de zomer

We zijn na een goede overvaart met de ferry van Vancouver Island (Nanaimo) aangekomen in Horse Shoe Bay West Vancouver.

Leuk om langs de skyline van Vancouver te varen! Is echt een mooie stad. We zien duidelijk downtown liggen met de wolkenkrabbers en Stanley Park waar we hebben gefietst. Dat is best nog een eind geweest!!

Aan het sundeck van de ferry is het goed toeven alleen is het in de avond van de 19e juli minder als blijkt dat we behoorlijk zijn verbrand. Tja, zeewind en een temperatuurtje van een graad of 26...dat wil wel!

Als we van de ferry rijden moeten we nog 103 kilometer over land verder deze dag. Dat valt mee.

De weg naar Whistler is helemaal nieuw aangelegd voor de winterspelen van 2010. De Canadezen hebben een ‘tik’ voor bordjes langs de weg. Je hebt geen eens tijd om ze allemaal te kunnen lezen dus proberen we de belangrijkste (veelal geel gekleurd) te lezen en op te nemen. Zo komen we borden tegen die waarschuwen voor vallend gesteente, invoegende vrachtwagens, beren (!) en herten.

Whistler is grappig om even gezien te hebben hoewel het doet denken aan een pretpark. Het voormalig Olympisch dorp voor de atleten bestaat nu alleen maar uit restaurants, winkels en hotels. Het Holiday Inn, waar wij zitten, is niet verkeerd maar we zitten in de nok van het als ‘kasteel’ gebouwde hotel en het is hier bloedheet! Met buiten 30 graden en een airco die het niet trekt niet bijzonder comfortabel maar het is voor een nachtje dus die komen we wel door.

Whistler is leuk om de Olympische ringen die je kunt bewonderen, het feit dat hier als laatste de Olympische Winterspelen zijn gehouden en de besneeuwde bergtoppen hoewel het in het dal dus zinderend heet is….

Vandaag, 20 juli, reizen we door naar Cache Creek. Ook daar maar 1 overnachting om Zaterdag 21 juli door te reizen naar Clear Water waar we dan weer twee nachten verblijven. We zijn benieuwd of we ook echt beren gaan zien. We houden jullie op de hoogte!

Bol en Pony

Reacties

Vera A long time ago

BEREN!!!! als je genoeg drinkt zie je ze wel hoor!!!!!!!

nathalie bas mike A long time ago

leuk om dit weer te lezen en dat jullie het samen zo naar jullie zin heben heerlijk
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!