Sneeuw

Door Claudia en Rene Meijers - A long time ago

23 juli 2012

Van Clearwater naar Jasper National Park

Vanmorgen voor de verandering maar weer eens vroeg op ;-( We moeten de auto naar de garage brengen. Die heeft de ‘aparte’ naam TNT. Één van de T-tjes staat voor de voornaam van de eigenaar Terence. Een van oorsprong Zuid-Afrikaanse man die op enig moment in Canada terecht is gekomen. Met hem hebben we Zaterdag 21 juli, toen we informeerden naar de kosten van het olie verversen, een leuk gesprek gehad. Ook hij is weer ontzettend aardig.

Rond 8:15 uur staan we voor de garage en onze auto wordt al snel de garage ingereden. Als de auto van de parkeerplek is zeg ik tegen Bol; ‘is dat geen olieplek waar onze auto stond? Misschien moeten we Terence daar straks even naar vragen’.

Maar voordat wij dat kunnen doen roept hij ons al bij de auto die inmiddels op de brug staat. Met enige verontwaardiging in zijn stem laat hij ons weten en zien dat de carterplug niet goed zat vastgedraaid waardoor de auto gestaag olie verloor. Hij geeft aan dat als wij toch voor de optie hadden gekozen om door te rijden we écht een probleem hadden gehad. Want op enig moment was alle olie er of uitgesijpeld of meteen uitgelopen als we de carterplug hadden verloren. Dit nemen we maar even op met Alamo verhuur want onze huurauto had zomaar op een ‘hoop’ kunnen lopen en dan waren we wellicht ergens langs de snelweg gestrand.

Iets wat vandaag zeker geen pretje was geweest want de regen is vanaf vertrek van Clearwater tot aan aankomst in Jasper met bakken uit de hemel gekomen. Gelukkig hebben jullie nu in Nederland goed weer lezen wij op internet….!!!

Terence vervangt vakkundig de olie en plaatst een nieuw oliefilter. Het irriteert hem mateloos dat Alamo ook is vergeten de autohandleiding mee te geven want nu kan hij de ‘boordcomputer’ niet aanpassen. Dit betekent dat we toch nog de melding krijgen dat de olie ‘soon’ vervangen moet worden.

Heel vriendelijk plakt hij in de linkerbovenhoek van de voorruit een stickertje met de melding dat de olie is ververst. Bovendien zet hij duidelijk op de factuur dat het een forse fout is van Alamo. Overigens hebben we nog even gebeld met het servicecenter van Alamo maar net als in Amerika dekken ze zich daar volledig in tegen dit soort “fouten” door meerdere keren aan te geven dat ‘Alamo zijn huurders niet bewust op pad stuurt met dit soort mankementen’. Nee, dat mogen we hopen van niet….maar goed. Olie is ververst, Terence verzekerd ons van het feit dat we veilig op pad kunnen dus dat doen we dan ook!

De route van Clearwater naar Jasper is mooi en afwisselend. We zien het landschap veranderen want de bergen worden wat ‘ruiger’. Dit zijn echt de Rocky Mountains! De sneeuwgrens komt naarmate we hoger klimmer dichterbij en we rijden op een gegeven moment zelfs door een natte sneeuwbui. Dit is wel even wat anders dan anderhalve week geleden in Vancouver! Daar was het 28 graden! Hier komt de temperatuur niet verder dan 10 graden.

We passeren een staatsgrens en we verblijven nu niet meer in British Columbia maar Alberta. Een uurtje minder tijdsverschil met Nederland want we moeten ons horloges een uurtje voorruit zetten bij het passeren van de staatsgrens. Bij binnenkomst van Jasper National Park moeten we een parkenpass aanschaffen. Dat doen we meteen voor Jasper, Banff en Glacier. Kosten $ 136,- voor twee personen. Niet weinig maar behoudens verplicht, goed want van deze opbrengsten worden de nationale parken onderhouden.

Ons onderkomen voor de komende drie nachten is de Marmot Lodge. Ligt dichtbij het centrum van het dorpje Jasper en ziet er prima uit. Het is hier KOUD!!!! We verkennen nog even het dorpje, eten een pizza en dan gaan we zo direct gezellig naar de bar die bij de lodge hoort. Mij (pony) is verteld dat daar drie openhaarden zijn…hoe fijn!!!!

We zijn dus twee volledige dagen in Jasper. Morgen (Dinsdag 24 juli) wordt weer een koude regenachtige dag. Het doel voor morgen is dan ook om het dorp verder te verkennen en in de middag naar de Hotsprings te gaan. De hoogste warmste natuurlijke hotsprings van Noord-Amerika met een fijne temperatuur van 40 graden! Voor Woensdag willen we nog proberen te regelen dat we mee kunnen met een wildlife tour. Beren, wolven, elanden, elks, herten, wasberen (we willen nu wel es echte wilde wasberen zien niet die stadse uit Vancouver…) deze wildsoorten schijnen hier veel voor te komen. Uiteraard doen we die tour onder begeleiding!

En als we Woensdag 25 juli vertrekken richting Banff, over de Icefields Parkway, men zegt de mooiste route ter wereld, willen we halverwege stoppen voor een tour naar de gletschers. De Icefields Parkway moet je ook niet in korte tijd ‘doen’ het wordt aangeraden om voor deze weg de tijd te nemen en dat zullen we zeker doen!

Nou, wij gaan de bar es opzoeken. Vannacht wordt hier nog 70 mm regen verwacht!!! Tot de volgende blog.

Bol en Pony

Reacties

Ninette en René A long time ago

Hoi, vanochtend eerst je blog weer gelezen; Ninette leest hem vanmiddag pas. Jammer van het weer, maar het klinkt alsof jullie je daardoor niet laten weerhouden om een boel dingen te zien en veel plezier te hebben. Jullie hebben wat met die huurauto's, hè ;-) Gelukkig is dit prima opgelost. Moet erg moeilijk zijn geweest om je koffer in te pakken. Warm weer? Koud weer? Ze hebben het allebei in Canada en ook alles wat er tussenin zit. Maakt het wel afwisselend :-) We hopen dat het weer toch snel een beetje opknapt. Elk land ziet er wat vrolijker uit in het zonnetje, hoewel een open haard ook zo zijn charmes heeft. Graag tot de volgende blog! Groetjes.

vera A long time ago

Dat is wel even een verschil van temperatuur he in ons kleine landje scheelt het hoogstens een regenbui of een paar graden nou geniet van alle mooie dingen liefs vera

nathalie bas mike A long time ago

wij heben nu idd mooi weer heerlijk hoor mag ook wel een keer maar voor jullie iets minder lees ik wel jammer jullie gaan de kou in en warm en regen ik hoop voor jullie dat het wat beter weer gaat worden maar zo te zien heben jullie er geen broblemen mee geniet er lekke van en jullie komen dus ook op mooie pleken we wachten de volgende blog af veel plezier verder

pa en ma uit maarssen A long time ago

wat leuk dat jullie het zo leuk hebben wat een reis weer he geweldig geniet er van.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan