Zion national park - 17 en 18 juli

Door R. Bergsma - 19-07-2012 08:34 Zion N.P. -17 en 18 juli Vandaag gaat het verder noordoostwaarts op de HW 15 naar het Zion-park in Utah.  Al gauw rijden we na de vlaktes van Las Vegas, door prachtige bergketens van dieprood gesteente. De kleur lijkt nog roder dan die van de Redrock Mountains. We komen door Hurricane Valley en dan zijn we in  Zion Canyon waar onze camping ligt, net vóór het Zion park.  Onderweg stoppen we bij Fort Zion, een oud fort dat nu dienst doet als winkel en verkoopplaats van souvenirs en sieraden, vnl. van de plaatselijke indianen . We kunnen niet weerstaan en kopen een armband en oorbellen. We komen aan bij de Zion Canyon campground aan de Virginia River  in Springdale, waar we 2 nachten blijven.  Helaas is er geen rivierplek meer vrij, maar ook de andere plekken  zijn prima. Mooie camping, met bomen en omringd door schitterende bergen.   De fireplace weer aan en vandaag grillen we verse vis die we onderweg bij een Deli hebben gekocht.  Flesje wijn en voor de liefhebbers een Corona erbij, en klaar is Kees. Morgen vroeg op voor de shuttle naar de Zion Canyon Scenic View.  Zion - 18 juli De dag begint weer met zonneschijn en een aangenaam fris temperatuurtje.  Met de shuttle rijden we het park in naar Weeping Rock.  We worden helemaal omringd door hoge steile rotswanden.  We beginnen aan de 3 uur durende Hidden Canyon Trail. Klimmen en klauteren langs ravijnen en door smalle hoge kliffen die aan weerskanten omhoogsteken.  In de kliffen is het aangenaam koel en kunnen we bijkomen van de bijna 40 Gr.C. elders.  Terug bij de shuttle gaan we nog naar de Virgin River en naar de Tempel van Simawane. De naam Zion kreeg het pak van Mormoonse pioniers in 1860.  In 1919 werd het park een National Park. Het is wel bijzonder zo'n groen park midden in de woestijn.  Erg indrukwekkend. Het is hier echt mooi en de camping is rustig en gezellig. We vinden het jammer dat we morgen alweer doorrijden. 's avonds weer bbq-en  vroeg naar bed. Morgen verder naar het volgende park: Bryce N.P.

Reacties

Astrid 19-07-2012 17:24 {{button-7370}}

Hé, mooie verhalen weer, bedankt. Leuk geschreven, dat we het ook echt voor ons zien!

Alles goed hier, ook met pa en ma. Vanaf de 21e is hier beter weer voorspeld. We hoeven niet direct 40 graden maar hebben wel zin in een beetje zon!

Lieve groet voor allen!

R. Bergsma 22-07-2012 06:40 {{button-7531}}

Hallo, fijn dat het eindelijk wat beter weer wordt in Nederland. Geniet ervan. Veel zon toegewenst. Hier alles okee.
Groetjes, Robin, Andrea, Martijn en Stefan

Karel 25-07-2012 18:47 {{button-7852}}

Hallo vrienden,
Na een weekje Nijmegen "eindelijk" tijd om jullie verhalen te lezen. Jullie maken een mooie trip. Oh zo herkenbaar. Geniet ervan!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan