Phoenix

Door J. de Kroon - 04-08-2012 08:28

Vandaag hadden we een lange reis (350 km )voor de boeg naar het warme Phoenix (ligt in/bij de woestijn). Redeljk vroeg vertrokken en we waren van plan een stukje om te rijden via Sedona (de glijrotsen). Vlak voor Sedona ligt het Slide Rock Park. We hadden het doel op de rocks te gaan sliden maar het parkeerterrein was vol en daarom hebben we een alternatief gekozen nml. badderen in Oak Creek (ook onderdeel van het park). Wederom een geweldige omgeving waarbij je in een natuurlijke kreek kon zwemmen en sommige Amerikanen van de rotsen af naar beneden doken. We hebben hier een aantal uurtjes vertroeft en zijn toen weer vertrokken. Hoe dichter bij Phoenix, hoe hoger de temperatuur werd. En helaas, in Phoenix zelf, verrekte Tom Tommie het om ook nog maar een woord te zeggen. Hij gaf de richting wel aan maar als hij naar rechts wilde, en er vervolgens 2 mogelijkheden rechts zijn (nml. linksrechts en rechtsrechts), moesten wij een keuze maken en dit was niet altijd de juiste. Zeer lastig op drukke 3- en 4-baanswegen in het centrum van Phoenix. Wederom met het zweet op het voorhoofd en hulp van al de bijrijders, hebben we de bestemming uiteindelijk bereikt. En het was daar warm en dit blijft het ook (als we dit schrijven is het 23.15 uur en nog steeds warm buiten nml. bijna 30 graden). Binnen is het wel aangenaam met de airco. We hebben lekker gegeten bij een Italiaans restaurant en de jeugd heeft daarna nog lang gezwommen en gefitnesst in het (privé) zwembad en fitnesscentrum. Want het is een vrij luxe hotel met zeer mooie kamers. We drinken nog een drankje en daarna door naar het luxe Palm Springs.

Reacties

Anne en Metje 04-08-2012 12:31 {{button-8723}}

Wat hebben wij het hier dan gemakkelijk met onze wegen en dan te bedenken dat wij dan al mopperen als het iets tegenzit. Dat wordt volgende week afkicken als jullie weer Friezen zijn, maar daar moeten jullie nog maar niet aan denken. Geniet nog van de laatste dagen
Groetjes en liefs Anne en Metje.

Miranda en Arné 04-08-2012 13:26 {{button-8725}}

Hallo allemaal,

wat een leuke verhalen allemaal zeg! Elke dag weer, leuk dat jullie ons zo op de hoogte houden!
En bedankt voor het kaartje Monique en Sander, hij is goed aangekomen :D!

Groetjes Arné en Miranda

Marten en Ria 04-08-2012 16:41 {{button-8735}}

Allereerst chapeau voor Jappie,lijkt me vreselijk om daar te moeten rijden!

Pfft warm daar inderdaad,stuur hier maar wat warmte naar toe,haha.
Fijn dat de airco goed werkt.

Nog veel plezier daar!

Lieve groetjes Marten en Ria

Heit/Mem Pake en Beppe.zei op 04-08 2012 om 21.00 04-08-2012 21:11 {{button-8747}}

Fijn dat je even belde.Wat ee n afstanden moeten jullie afleggen zeg.En dan in die hitte.Wij hadden vandaag een hele mooie zonnige dag 20 graden.In de namiddag een flinke plensbui. Er wordt nog meer regen verwacht.We wensen jullie nog een paar fijne dagen toe Veel liefs van Heit en Mem uit Wergea.

appie en de rest 05-08-2012 13:20 {{button-8805}}

hebben nu eiendelijks door hoe de wifi hier werkt kan nu pas reageren komt misschien wel door de hitte is hier elke dag 30 tot35 graden.
aan jullie verslagen te lezen wetten jullie ook wel wat hitte is.
we hebben ook begrepen dat jappie nog niet zo goed met een tom tom kan omgaan maar dat komt met de jaren wel goet.
we wensen jullie nog een goede voortzetting van jullie vakantie en een goede terugreis.vr.gr.appie lolkje inge kim uit kroatie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan