Ma. 30 juli 2012 - Las Vegas

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

In het hotelletje krijgen we een uitgebreid ontbijtbuffet. Het leukste is het apparaat waarmee je Belgische wafels kunt maken. Je doet er een bekertje beslag in, draait het om en even later gaat de piep en heb je je wafel. En lekker dat ze zijn!

Dan gaan we op pad; we zitten vlakbij the Valley of Fire dus die gaan we vandaag bezoeken. Dat is een natuurpark met veel rotsen en gesteenten bijna zo rood als vuur. Vandaar de naam. Na een kwartiertje rijden komen we bij de eerste stop: elephant rock. Eerst moeten we een stukje wandelen en dan, inderdaad, in de rode rotsen is met een beetje fantasie een olifant te zien. Bij het bezoekerscentrum zien we later een eekhoorn die op zijn buik een nootje ligt te eten. We vinden hem heel bijzonder en na wat oh’s en ah’s en wat foto’s zien we dat een paar meter verderop zijn hele familie zit. Ze zijn niet echt onder de indruk van ons dus waarschijnlijk is dit hun vaste plek om wat te eten op te scharrelen.

We rijden verder en ondertussen zien we de mooiste rotspartijen in schitterende kleuren. Wauw,  echt indrukwekkend dit! Veel oranje en soms bijna rood, maar soms ook ineens weer geel en wit. De hele ochtend en begin middag zijn we in the Valley of Fire. We schieten heel wat plaatjes. Blij dat we deze vallei op de route hebben gezet. Als we alles gehad hebben gaan we op pad naar de volgende bestemming: Las Vegas.

Al snel wordt de omgeving anders en de prachtig gekleurde rotsen worden vervangen door een  vlakke en dorre boel, de desert. Na een tijdje zien we in de verte Las Vegas al liggen. Veel hoge torens en gebouwen. Op de achterbanken wordt druk geslapen en we maken Milan wakker om te vertellen dat we bijna in Las Vegas zijn. Als Fenna en Jinte wakker worden vertelt Milan hen wat hij weet over Vegas: daar zijn heel veel blutte mensen want die hebben al hun geld verspeeld met gokken. Nou, daar zit vast wat in.

We rijden over “de Strip”, de hoofdweg van las Vegas waar alle bekende hotels aan liggen. Al snel komen we ons hotel tegen (Excalibur) en als we de camper geparkeerd hebben, de ingang gevonden  en binnenstappen is het eerste wat ons opvalt: wat is dit groot! Je zou er echt gewoon verdwalen en dan zijn we alleen nog maar op de begane grond. We lopen tussen enorme aantallen gokautomaten en ondertussen volgen we de bordjes  “inchecken”.  Er zijn zeker 10 incheckbalies en dat is ook niet zo gek, want er zijn meer dan 2000 kamers. Onze kamer ligt in toren II, op de 15 verdieping.

We leggen de spullen in de kamer en frissen ons even op. Ik trek mijn Las Vegas jurk aan (ja, die heb ik, hoezo?) en Fenna en Jinte  willen ook gelijk allebei een jurk aan. Dus gejurkt en al gaan we op pad. Nou hoorde ik van iemand dat Las Vegas overdag een soort saai is, vergeleken bij ’s avonds, maar dat valt ons erg mee. We lopen lang hotel New York New York waar ze een heuse Brooklyn Bridge hebben nagebouwd en ook een Vrijheidsbeeld. En dan geen miniatuurversie, maar echt groooot. Ook heeft dat hotel een echte achtbaan.  

We gaan eten in ons eigen hotel, waar we ons storten op een buffet. Daarna gaan we naar de kamer want iedereen is moe. Las Vegas bij night (avond) zien we morgen wel. 

Reacties

Oma Mimi A long time ago

Ja hoor, dacht ik, nu gaat het gebeuren.
Ellen een jurk aan, Fenna en Jinte een jurk aan, leuk toch,
2 bruidsmeisjes en natuurlijk
een bruidsjonker.
Maar ik denk dat mijn fantasie
toch op de loop is gegaan.
Geniet nog maar even van alles
en voor allemaal dikke knuffels.

Ellen A long time ago

Haha, ik dacht nog even: ze zullen toch niet denken dat...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!