Di. 31 juli 2012 - Las Vegas

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

Als we wakker worden vraagt Jinte: hoeveel tijd is het? Het is half 8. Ze wil weten of we hier nog een nacht gaan wonen of dat we terug naar de camper gaan. Nee, we blijven inderdaad nog een nacht slapen. vandaag gaan we Las Vegas eens goed verkennen. We halen een broodje bij de Subway, kopen 3 dagkaartjes voor de bus en dan gaan we met de bus naar het eind van De Strip. Daar is het Stratosphere hotel, een enorme blikvanger vanwege de hoge toren. Het is alleen erg duur om helemaal naar boven te gaan en omdat het toch bewolkt is doen we dat maar niet. We kijken wat rond en gaan weer in de bus. We stappen uit op het midden van De Strip en vergapen ons aan alle winkels (een M&M winkel van 4 verdiepingen bijvoorbeeld waar ze alles wat je kan bedenken met een M&M afbeelding hebben uitgevoerd).

We wandelen nog wat rond en gaan dan naar het hotel om voor te slapen (het is inmiddels half 3) zodat we vanavond Las Vegas in het donker kunnen zien.

Rond 5 uur gaan we op pad. Met de bus gaan we naar hotel Venetien, wat erg de moeite waard schijnt te zijn. Buiten waan je je inderdaad al in Venetie. Er zijn grachten met bruggetjes en zelfs echte gondels met van die stoere gondeliers erop. Dan gaan we naar binnen. Wat gelijk opvalt is het prachtige plafond, wat helemaal beschilderd is; net een groot schilderij. We lopen wat rond en alles ademt luxe uit. Bij toeval komen we op de palazzo  en dan kijken we echt onze ogen uit. Dit is echt helemaal Venetië. Allemaal Italiaanse restaurantjes en barretjes en in het midden een heel groot plein. Op de grond van die grote terrastegels. Het plafond is zo gemaakt dat het net lijkt of je onder de blauwe lucht loopt. Maar dan levensecht. Dus niet dat je denkt: heej leuk, wolkjes op het plafond. Maar dat je jezelf echt even afvraagt of je nou nog binnen of toch stiekem buiten bent. En ook hier heuse bruggetjes, ernorme grachten (terwijl we op de 1e verdieping zitten) met gondels waar mensen een tochtje in maken. Nou zijn wij behoorlijk nuchter maar dit is echt bizar!

Een dochter die moet plassen brengt ons terug in de realiteit en na even langs de poepsjieke toiletten te zijn geweest gaan we snel op zoek naar wat te eten.

We komen bij hotel Treasure Island en daar is het buiten heel druk. Als snel zien we waarom: buiten, in een vijver is een showspektakel aan de gang. Met piraten, kanonnen, vuurwerk en twee heuse piratenschepen. Door de aanval zinkt het ene schip en verdwijnt compleet onder water. Als alle aandacht op het andere schip gericht is, waar de piraten druipnat opklimmen, zien we het eerste schip weer boven water komen en achteruit wegvaren. Wel grappig, hoe groots het allemaal is gezet.  

We gaan hier in de piratensfeer eten bij Senor Frog. We zien buiten een paar tafeltjes en het ziet er gezellig uit. We moeten even wachten tot er plek is maar na een kwartiertje kunnen we achter de serveerster aanlopen; langs de tafels buiten, deuren door, restaurant in met live muziek. We kunnen elkaar niet meer verstaan, maar het is wel gezellig. Sfeer van “handjes in de lucht allemaal”. Fenna en Jinte kijken hun ogen uit. Er hangen allemaal spreuken aan het plafond en over een ervan vraagt Milan wat er staat. Ik vertaal voor hem: ”ik ben sexy en ik weet het”. Milan:”oh, I’m sexy and I know it?” Ongemerkt pikken ze toch veel op uit onze Engels gerichte cultuur. Er is een ballonnenvrouwtje dat de meest mooie creaties van ballonnen maakt. Milan baalt al dat ze steeds naar andere tafeltjes gaat maar eindelijk is het dan zover en komt ze bij ons. Jinte en Fenna krijgen een mooie ballonnenmuts en Milan een marsmannetje wat hij glunderend in ontvangst neemt.

Na het eten lopen we terug over De Strip. Inmiddels is het donker geworden en kunnen we dan Vegas bij night zien. Nou, daar kan je niet omheen. Tjemig, wat een licht en wat een indrukken! En wat over the top allemaal. De enige lichtreclame nog groter, flitsender, feller, gekleurder dan de andere. Ook de IJffeltoren (bij Hotel Paris uiteraard) is volledig verlicht, wat een mooi gezicht is. We lopen langs nog een aantal hotspots terug. Bij een hotel is ieder uur een vulkaanuitbarsting te bewonderen. Dus daar wachten we even op. Het spektakel gaat uiteraard gepaard met veel rook en vuur. Indrukwekkend. Ergens anders is een waterballet te zien. We lopen en kijken vol verbazing in het rond. Een stukje verder zien we Minnie Mouse, SpongeBob, Hello Kitty, Bas Lightyear van Toy Story, etc. verkleed rondlopen. Klaar om met kinderen op de foto te gaan. Alle drie zijn ze erg blij dat ze ze nu “in het echt” zien en Fenna gaat met Minnie op de foto.

We lopen weer verder en kijken onze ogen uit. Dan worden de kids moe. Jinte heeft het idee dat we verkeerd lopen want ze moppert “zo komen we nooooit bij het hotel”. De laatste twee haltes nemen we nog de bus en om 22:30 uur zijn we terug in het hotel. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!