Do. 9 aug. 2012 - Carmel

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

In de loop van de ochtend rijden we naar Monterey. Eerst gaan we naar de Fisherman’s Warf. We wandelen wat langs de haven en de kids zijn erg blij dat ze krabbetjes zien. Door het heldere water zien we ze onder water over de grond lopen. Dan horen we het geluid van zeeleeuwen en gaan daarop af. Eerst zien we nog een boel pelikanen; in het water, op de steiger en op boten. En dan zien we ze; de zeeleeuwen. Ze zwemmen gewoon in de haven en liggen lekker te zonnen op een soort drijvend vlot. Er zijn meer zeeleeuwen dan dat er plaats is, dus ze proberen elkaar steeds een zetje te geven en soms lukt dat ook. Plons, weer een zeeleeuw te water. Het is erg leuk om te zien.

We lunchen op de Fiserman’s Warf en gaan dan lopend naar het Monterey Bay Aquarium. Het is wel ver lopen, maar daar hebben we wel even zin in. Ik heb ergens gelezen dat Montery Bay het beste aquarium ter wereld heeft ­en dat zien we ook wel aan de entreeprijzen: 35,- dollar voor volwassene, 23 dollar voor een kind va 3 jr. En dat voor een aquarium. Maar goed, we zijn niet voor niets gekomen en we hebben het nu eenmaal beloofd. En wij in Nederland maar klagen over de kaartjes voor de Efteling. Daar zouden ze hier om lachen.

Tijd om naar binnen te gaan. We zien natuurlijk een boel mooie vissen. Maar wat erg leuk is is dat er voor kinderen heel veel leuke leerzame dingetjes zijn om te doen. Vragen over de vissen natuurlijk, maar ook golven maken met water, bootjes laten varen, krabben en schelpen voelen en roggen aaien. Er is een heel hoog aquarium dat je zowel vanaf de 1e als de 2e verdieping kan bekijken. Als het bijna sluitingstijd is zwemmen daar 3 duikers in pak in. Ze maken de binnenkant van het glas schoon. Het is erg grappig om dit te zien en de kinderen staan er met hun neus bovenop. Ze zwaaien naar de duikers en die zwaaien terug. 

Als we ’s avonds in de camper zitten we te smullen van een broodje hotdog. We vragen wat ze het leukst vonden aan het aquarium en ze hoeven alle drie niet lang na te denken: de duikers!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!