Vr. 10 aug. 2012 - Santa Cruz

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

Ik word wakker van het geklets en gelach van Fenna en Jinte. Dat is bijzonder, want meestal als er een wakker is roept ze gelijk om mij. Milan vraagt of het wat zachter kan. “we liggen lekker te kletsen” roept Fenna. Hierdoor aangemoedigd vraagt Jinte “zullen we ook kroelen?” “Ja, maar dan geen kus”, antwoord Fenna. Nou, dat is dan duidelijk. Je moet het natuurlijk ook niet overdrijven.

Vanochtend gaan we de 17 mile drive doen in Carmel. Dat is een mooie route van een mijl of eh, hoeveel was het ook alweer, oja, 17 door mooie bossen, langs dure miljonairshuizen en bijzondere hotspots. Zoals een mooi strand, de oeroude scheefgewaaide cypressen, of ’s werelds bekendste golfbanen. Nou, wij zitten er klaar voor. Kom maar op met die huizen. Veel huizen zijn verborgen achter inmense oprijlanen, maar een paar zien we er wel en zijn idd gigantisch. Beetje Het Gooi. Denk ik dan; niet dat ik er nou weleens geweest ben. Bij een bungalow blijven we even staan want op het strakke gazonnetje staan twee wilde herten die zich tegoed doen aan het malse en perfect onderhouden grasveldje en aan de plantjes. Erg grappig om te zien en de kinderen zijn er niet weg te slaan. Dan komen we bij nog een paar mooie uitzichten. Overigens zal Clint Eastwood hier ook in de buurt hebben gewoond, want die is burgemeester geweest van Carmel. Ja, we kijken de reisgids ook nog weleens even door.

We stappen uit bij een leuk strand, maken foto’s en zoeken schelpen. Ze zijn hier weer heel anders dan in Nederland. Ook vinden we een halve kaak van een beest compleet met een hele rij tanden erin. We fantaseren over de enorme vis, die dit moet zijn geweest. Op een rotseilandje in zee zitten allemaal aalscholvers. En ook hier horen we het geluid van zeeleeuwen en ja hoor, als we goed kijken zien we dat ze helemaal naar boven zijn geklommen op de rotsen.

Dan rijden we door naar Santa Cruz, waar we op een erg leuke camping terecht komen. We staan aan de speeltuin en er is ook een springkussen en natuurlijk een zwembad. ’s Avonds weer barbecueën boven ons eigen houtvuurtje en daarna marshmallows roosteren. Na het eten plonzen de kids nog even in het zwembad en wij bedanken deze keer, want wij vinden het te kkkoud.

Als Fenna en Jinte net in bed liggen en ze mijn afwasgeluiden horen roept Jinte dat ze niet kan slapen “door dat gefreubel”.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!