vr. 20 juli 2012 - Blythe

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

Vr. 20 juli Blythe

Jinte en Fenna hebben, voor hun doen, lang geslapen en vragen hoopvol of ze nu dan eindelijk een gat in de dag hebben geslapen. Dat hebben ze ergens gehoord en willen dat heel graag. Nou, 07:30 uur, eigenlijk best wel. En daar zijn ze erg blij mee.

Verder doen we rustig aan vanochtend in het hotel. Milan komt vertellen dat ik boven moet blijven omdat er beneden een verrassing op me wacht. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Als het zover is staat de tafel gedekt en heeft Milan brood geroosterd. Dat is nog eens een lieve verrassing!

Rond het middaguur springen we weer in de camper die netjes op ons heeft staan wachten. We ervaren het allebei een beetje als thuiskomen. Het was heerlijk in het hotel maar het is ook weer erg leuk om op pad te gaan.

Vandaag gaan we richting Blythe en komen langs ons eerste National Park: Joshua Tree (ook wel bekend van een cd van U2. Het park van 2200km2 is opgedeeld in twee woestijnen. De Joshua tree is een apart boompje. Sowieso al om te zien, maar hij heeft ook een bijzonder overlevingsvermogen: hij verspreid een dicht net van wortels dat zoveel mogelijk van de 10 cm regen per jaar opvangt. Bij het bezoekerscentrum zien we welke dieren er allemaal leven (nog aardig wat) en het indrukwekkendste vindt Milan de bijen. Daarom mag je geen eten of drinken mee het park in en moet je je ramen dichthouden. We rijden een stuk het park in en verbazen ons over de verschillende soorten woestijnen die er zijn. Ik had bij woestijn alleen een immense zandvlakte in gedachten, maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. We maken mooie foto’s, hopen we, en daarna sjeezen we door richting Blythe.

Hier is niet zoveel te doen, maar we staan op een camping aan een rivier dus we nemen lekker een duik. Het is ook hier nog erg heet, zelfs in de schaduw loopt het zweet van je rug. Erg fijn is dat we op gras staan. De campings zijn hier weinig vergelijkbaar met de Nederlandse of Franse en meestal sta je met een camper op het beton. Niet echt gezellig. Dit stukje groene gras is een verademing.

’s Avonds eten we spaghetti met saus uit een potje en dat smaakt best lekker. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!