Za. 21 juli 2012 - Lake Havasu

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

Za. 21 juli – Lake Havasu

Vandaag springen we weer in de camper en gaan richting Lake Havasu. Een groot meer van 22 km lang. Eigenlijk meer rivier als je het mij vraagt, maar goed, ze zullen het niet voor niets lake hebben genoemd, dus dat hou ik ook maar aan. We verlaten Californie en rijden Arizona binnen. Er staat een groot bord langs de weg met “the grand canyon state welcomes you”. Mooi, dan zitten we in ieder geval in de buurt, want die Grand Canyon, die moeten we hebben. En dan zijn we nog welkom ook, wat wil je nog meer.

Lang de weg staat in het wild een levensgrote kaktus en dat vinden we allemaal erg bijzonder. Al snel blijkt dat het dat helemaal niet is want ‘onze’ kaktus is het begin van een heleboel zomaar in het wild levende kaktussen, de een nog groter en mooier dan de ander.

We lunchen bij de Subway, waar je van alles kan aanwijzen wat je allemaal op je broodje wilt. Die van Peet en die van mij mij doen niet veel voor elkaar onder.

Onderweg stoppen we bij een shoppingmall en gaan op zoek naar een parasol of partytent voor wat schaduw. Er zijn twee winkels die wellicht in aanmerking zouden kunnen komen en we besluiten te splitsen. Ik ben in een winkel met decoratiespullen beland. Best leuk, ik neem gelijk slingers mee voor Peet’s verjaardag. Kunnen we de camper een beetje versieren. Als ik het volgende pad insla sta ik ineens in mijn korte broek tussen de kerstspullen dus dat betekent wegwezen.

Peet heeft meer succes op schaduwgebied want hij heeft een partytent gevonden. De campingplaatsen hebben meestal geen bomen dus dan is zo’n ding wel prettig. Eens even laten zien hoe Hollanders kamperen.

Met Milan doe ik een potje Galgje en het kost me moeite het woord te vinden. Ondertussen hang ik al lang en breed aan de galg en weet het nog steeds niet. Milan vindt het erg leuk dat ik er zo lang over doe. Blij vertelt hij: en het is nog wel een woord dat we vaak gebruiken deze vakantie: kemper!

Als we op een kemping aankomen, springen we in het zwembad. We ontmoeten er een Nederlands gezin dat ook in een camper reist. Zij wisten te vertellen dat het vandaag 44 graden was (ja, celcius)! Maar ook dat dit de warmste streek is en het in de Grand Canyon koeler is. We gaan nog eens even met de route en de weerkaarten om tafel zitten. Op dit moment is het begonnen met onweren, dus wie weet zorgt het voor verkoeling. 

Reacties

opa sjaak A long time ago

het is nu lekker zomerweer 22 graden dus de helft van jullie,en dat vinden we heet zat, fijn dat iedereen het naar de zin heeft en dat Jinte weer beter is, en de muis van Fenna ook.
groetjes

Nadja A long time ago

Dat is idd het laatste wat je wilt zien... kerstspullen. Ieks! Ik ga vandaag ook maar eens een broodje Subway halen, maar dan gewoon aan het Beursplein in Rotterdam. Hier ook heerlijk weer! Geniet van de reis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!