Ma. 23 juli 2012 - Sedona

Door Peter, Ellen & kids - A long time ago

 

ij het afhaalpunt op de camping bestellen we pancakes als ontbijt. Daarna vertrekken we voor een klein ritje naar Sedona. Om 11:00 uur komen we al op de camping aan die geweldig ligt: aan een beek en in een dennenbos. We hebben een enorm grote plek met vuurkuil en picknicktafel. Picknicktafel is eigenlijk wel standaard in Amerika trouwens, dat je die erbij hebt. Milan en Jinte gaan op hagedissenjacht en Fenna achtervolgt een eekhoorn.

Als we geinstalleerd zijn rijden we richting centrum voor spullen voor de bbq vanavond. Sedona is bekend om de prachtige rotsformaties in oranje en rode kleuren. Vanuit de auto is dat al goed te zien. We hebben even moeite om de supermarkt te vinden en gaan naar een alternatieve supermarkt waar ze alles hebben op het gebied van glutenvrij, biologisch, speltbrood, etc. We kopen wat spullen maar kunnen alleen maar groentenburgers vinden ipv hamburgers. Dat vind ik dan wel lekker, maar Peet en Milan willen toch erg graag echt vlees voor de bbq. We rekenen af, rijden wat verder en vinden alsnog de andere supermarkt zodat we toch alles in kunnen slaan.

Dan rijden we naar Slight Rock waar je kunt zwemmen tussen de rode rotsen in een stromend riviertje. Op de parkeerplaats kleden we ons even om in de camper en dan horen we onweer. Het lijkt nog wel ver weg te zijn, dus we wagen het er maar op. Slight Rock is een heerlijke zwemplek. Er zijn diverse stroomversnellingen en Milan laat zich lekker door de stroom meenemen. Fenna en Jinte vinden het leuk om wat over de stenen te glibberen. Zelf ga ik dit keer niet zwemmen omdat ik het niet zo heb op onweer en ik klaar wil staan om te maken dat we wegkomen, indien nodig. We kunnen toch nog een half uur zwemmen en dan komt het onweer inderdaad erg dichtbij en pakken we onze biezen.

Als we op de camping zijn gaat Peet eerst even met de kids vissen in de beek en ik lees een boekje helemaal in mijn eentje. Heerlijk, zo een moment voor mezelf. Daarna maken we het kampvuur aan. Aan de vuurkuil zit een rooster wat je zo boven het vuur kunt draaien. Best wel stoer, barbecueën boven een kampvuur. We moeten nog even wachten tot het vlees klaar is dus ik vraag Milan, Fenna en Jinte of ze me de beek willen laten zien. Dat vinden ze wel wat. Jinte en ik zitten op een grote steen in de beek en we luisteren naar het kabbelende water. Fenna is zelf aan het ontdekken en dat is wel grappig, want meestal is het andersom. Na een tijdje heeft Fenna hoge nood dus gaan we terug. De hamburgers zijn ondertussen klaar en smaken heerlijk, maar wat wil je, als je er zoveel moeite voor hebt gedaan.

En ook vandaag marsmallows als toetje en dan, allemaal stinkend naar het kampvuur, zo je bed in.  Ook al hebben we geen wifi (internetverbinding), het reisverslag maak ik gewoon in Word. Als we dan weer een keer on-line zijn, kan ik alles er zo opzetten. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!