dag 14: vervolg Glacier Park en rit van Kalispell naar Idaho Falls

Door Tom en Ans van Selst - A long time ago

Zoals we gisteren beloofd hebben zouden we nog een aantal foto's van Glacier Park en Waterton Lakes Park op de site zetten. De 3 foto's van gisteren waren van Glacier Park. Vanuit Glacier Park zijn we naar Waterton Lakes Park gereden, hiervoor moesten we de Amerikaanse-Canadese grens oversteken. In Waterton zijn we maar 2 wegen. Op de 1e weg zagen we meteen een zwarte en deze bruine beer.

De beer zat op een kleine 100 meter afstand en we zaten niet in de auto.

Op het einde van de 2e weg naar een meer gereden, onderweg hadden we dit uitzicht.

Vanuit Waterton weer de grens terug over en Glacier Park weer ingereden. Het was ondertussen rond 20.00 uur geworden. Op het hoogste punt van de weg (Logan Pass) kwamen we deze berggeiten nog tegen.

Vanmorgen op ons gemak ontbeten en nadat we de spullen gepakt hadden aan de rit van 750 km naar Idaho Falls begonnen. i.p.v. de route over de snelweg te volgen zoals aanbevolen hebben we een eigen route door de bergen aangehouden. Ook hievan mooie plaatjes kunnen schieten waaronder 1 bui op afstand.

We waren omstreeks 17.30 uur in het hotel, de rit was niet tegengevallen. Het was zonnig en ongeveer 35 graden.

Morgen op weg naar Salt Lake City. Onze laatste halte voor onze vlucht terug. We hopen hier rond 12.00 uur te zijn zodat we deze mormonenstad kunnen bekijken.

Tom en Ans

Reacties

Rinus en Sharline A long time ago

Dat was natuurlijk wel even schrikken zo met de beer voor je. Gelukkig bleef hij staan anders was het hard lopen in de hitte. Toch wel leuk zo'n avontuur lijkt me. Sharline zei dat dit niks voor haar was. De lange rit leverde ook nog mooie plaatjes op onderweg zo te zien. Nog een dag te gaan en dan terugvliegen naar Nederland. Geniet nog maar van de mormonenstad. De kerk van hun is indrukwekkend en erg apart. Nog veel plezier.
Rinus en Sharline
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!