dag 7: de rit van Rapid City naar Sheridan

Door Tom en Ans van Selst - 23-07-2012 05:25

Vandaag vertrokken naar Sheridan. Onderweg zijn we gestopt bij de Devils Tower National Park. De Devils Tower steekt bijna 400 meter boven het omliggende land uit en is een heilige plaats voor allerlei indianenstammen. In hun talen heeft de rots vaak de benaming 'berenwoning' gekregen. Dit is ontstaan door diverse legendes waarin vaak verteld wordt dat de klauwen van de beer de typerende groeven zou hebben veroorzaakt.

We hebben een wandeling gemaakt van 2 km die om de rots heen voert. Je ziet zo de rots van alle kanten. Het was 33 graden en het was dus zweten geblazen en goed insmeren. Het was echter zeer de moeite waard.

In het park leeft ook een groep prairiehonden. Deze beestjes lieten zich zeer gewillig fotografern. Het was absoluut verboden om ze wat te eten te geven.

We hebben een tijdje bij de beesten zitten kijken, als het niet zo warm was geweest dan hadden we hier wel veel langer willen blijven.

Morgen gaan we richting Yellowstone Park waar we 3 nachten zullen blijven. Hier zullen nog veel meer mooie foto's volgen.

Groet vanuit een warm Amerika

Reacties

Peter 23-07-2012 13:50

Een hele belevenis, ben benieuwd naar de foto's. Als je yogy beer tegenkomt morgen in Yellowstone park, doe hem dan de groeten.

Rinus en Sharline 23-07-2012 14:14

Jullie reis blijft mooi en zeer afwisselend. Uit ervaring weet ik dat het Yellowstone Park ook echt iets voor jullie is. Hier kun je schitterende wandelingen maken door de natuur, langs vele geisers en andere natuurvarianten. Ook veel dieren zijn hier te vinden. Jullie zullen genieten, dat weet ik zeker.
Groetjes Rinus en Sharline
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie