7e reisverslag - Grand Canyon (vervolg)

Door Bolding/den Hartog - A long time ago

(bericht 6 werd ongewild afgebroken en opgeslagen) Bij ieder uitzichtspunt was de lichtinval anders, je zag iedere keer weer andere kleurschakeringen. Rond 19.30 uur (ja het is hier al vroeg donker) de zonsondergang in de Canyon meegemaakt;  een beetje tegenvallend, er was juist op dat moment nog al wat bewolking. Het weer was overigens deze dag heerlijk, aangenaam warm, we schatten 25+ graden, met een lekker briesje.

Zaterdag 4 aug gewandeld, de Grand Canyon een stukje in op een van de keurig aangegeven trails; the South Kaibab trail, een schitterende redelijk steile afdaling. Wat een belevenis om af te dalen in zo'n enorm natuurspektakel. We daalden iets verder af tot aan het "Ooh aah point", een uur bergafwaarts.Het klinkt niet zo ver maar tot aan de Colorado is 1 dag ver, en volgens de informatie van de rangers kost het bergopwaarts de dubbele tijd. Na een uur dus terug. Heel pittig onder de warme omstandigheden, de brandende zon recht boven ons hoofd, terug te klimmen naar het beginpunt. Zo verstandig als we zijn hadden we  per persoon 3 flesjes water bij ons en mede dankzij onze goede conditie kostte het ons niet heel veel inspanning, wel de nodige zweetdruppels. We hebben het er graag voor over gehad, op deze manier de Grand Canyon te bekijken heeft  echt iets.

Na in het Visitor Center nog een film over het ontstaan van de Grand Canyon en het leven er in  te hebben bekeken waren we om plm. 16.00 uur terug op de camping, tijd om te relaxen en een biertje te drinken. (onderweg hebben we nog wel even 30 blikjes Budweiser moeten kopen want we waren weer helemaal door de voorraad heen).

Zondag 5 augustus vervolgen we de geplande route naar Lake Powell.

Reacties

loes struik A long time ago

Mooie foto's, leuk om jullie zo te volgen!

Anneke en Wim A long time ago

Hoi, hoi,
Wat super om jullie te volgen. FF zeuren over het weer hier, je raadt het al regen. Gisteren waren we naar het skutsesilen in Stavoren,dus weggeregend. Maar geen gezeur later zaten we weer in de zon. Wat een prachtig land zeg. Nog lekker genieten he. Liefs An en Wim

Erwin en Sylvia A long time ago

Wat een prachtige reis en de foto's zeggen meer dan genoeg. Dit is een geweldige ervaring en heel mooi dat wij dit allemaal kunnen volgen. Liefs van ons

Jet A long time ago

Wat een reis .... prachtig!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!