15e reisverslag - Yosemite NP

Door Bolding/den Hartog - A long time ago

Na het bezoek aan Mono Lake via de Tioga Pas (9945 feet hoog) de hele mooie Tioga Route gereden door het Yosemite Park, hier zullen we 2 nachten blijven. Yosemite National Park: hoog in de Sierra Nevada, een spectaculair landschap met hoge bergen en indrukwekkende watervallen. Een groot en uitgestrekt park. Onderweg naar de camping met de aardige naam Indian Falls, genoten van prachtige uitzichten o.a. Olmstedt. We bekeken enorme seqoia bomen met magistrale afmetingen; ooit ging er een postkoets dwars door heen. De camping lag net buiten de toegang van het park en was zeer eenvoudig. Hier weer een lekkere Hollandse maaltijd gemaakt. De temperatuur: plm. 35 graden, dus weer lekker warm.

Woensdag eerst met 1 camper het park ingereden. Daarna met de shuttle bus verder. De Vernal waterval bekeken. De wandeling er naar toe was behoorlijk pittig, ja zelfs zwaar. Het was flink klimmen maar het gaf een geweldige voldoening toe we van bovenaf konden genieten van het geweld van de waterval en het grandioze uitzicht. Spectaculair !

Wat ons opviel in het park was dat het erg druk en toeristisch is. Ondanks vele waarschuwingen hebben we jammer genoeg ook geen...............

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.