Eindelijk, maar toch ...............

Door Servaas Cornelis - A long time ago

Dag allemaal,

Het heeft even geduurd voordat we dit eerste bericht op de blog zetten, omdat het tot stand brengen van een stabiele internetverbinding toch niet zo eenvoudig leek als gedacht. Een paar keer waren we bijna klaar met het bericht en bleek dat de verbinding was gebroken en alle moeite was voor niets. Niettemin hebben we elke dag trouw een verslag gemaakt van onze belevenissen.

Hier volgt het eerste verslag.

dinsdag 24 juli 2012

Na een korte nacht bij Van der Valk (een aanrader trouwens, als je vroeg vanaf Schiphol vertrekt), zijn we de volgende ochtend vroeg opgestaan. Lekker ontbeten en vervolgens met de shuttle naar het vliegveld. Daar ging alles vlot, maar we keken wel raar op toen onze namen werden omgeroepen met het verzoek ons te melden:  “of wij er bezwaar tegen hadden om bij de nooduitgang te zitten?” Natuurlijk niet, het betekent extra beenruimte. Echter, om veiligheidsredenen bleek dat de rugleuningen van de stoelen niet naar achteren konden! Dat was er niet bij verteld.
Niettemin een goede vlucht gehad en na alle formaliteiten te hebben vervuld stonden we buiten in een klamme, drukkende warmte te wachten op de bus die ons naar New York City zou brengen. Voor het laatste stukje naar het hotel hebben we de taxi genomen.

De hotelkamer is dankzij de airco lekker koel, maar klein. Eén bed, één kast en twee koffers en het is vol. Gelukkig zullen we hier alleen maar slapen.
Dezelfde middag zijn we nog naar Times Square geweest. Wat een mensen, wat een gebouwen en wat een winkels. Wat dacht je van een reuzenrad in een speelgoedzaak?

Vervolgens hebben we nog wat gegeten en zijn we teruggegaan naar het hotel.
Om de discipline van het dagelijks schrijven van ervaringen en belevenissen er maar meteen goed in te krijgen, schrijven we dit stukje om kwart over acht (plaatselijke tijd). In Nederland is het dan kwart over twee. Als je je dan realiseert dat je deze ochtend om vier uur bent opgestaan, betekent het dat je inmiddels 22 uur op bent. Met andere woorden: genoeg voor vandaag. Morgen pakken we de draad weer op en zullen we langs de toeristische trekpleister gaan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!