Tweede dag New York

Door Servaas Cornelis - A long time ago

Woensdag 25 juli 2012

De eerste nacht was kort. We zijn vroeg wakker geworden (jetlag??!!).
We vonden al snel een eenvoudig tentje waar je (bleek even later) van een heerlijk ontbijt kunt genieten.

Vandaag hebben we de echte toerist uitgehangen. ’s Ochtends hebben we direct kaartjes gekocht voor maar liefst vier bustochten. En we hebben gelijk maar even het begrip “hop on – hop off” in de praktijk gebracht door bij bijna elke stop uit te stappen en de in de buurt aanwezige bezienswaardigheden te bekijken. De eerste stop was bij het Empire State Building. Nadat we vrij lang in de rij moesten staan om naar boven te gaan, konden we uiteindelijk van een geweldig uitzicht  genieten. Je ziet dan heel goed hoe groot de stad is. Daarna naar een wel heel gezellige wijk: Greenwich. Hier zijn onder ander de series ‘Friends’ en ‘Sex and the City’ gedraaid. Na een lekkere lunch in een parkje en een heerlijk Italiaans ijsje reden we verder naar Chinatown en Little Italy, waarbij het italiaanse gedeelte wel erg moelijk te vinden was. Het is vooral Chinatown. Hier even een verkoelend biertje op een terrasje en verder naar Ground  Zero. Voor Ground Zero wel moet je van te voren kaartjes reserveren. Omdat wij dat niet gedaan hadden, zijn we naar het informatiecenter geweest. Rond Ground Zero is het een grote bouwput, er worden vier nieuwe torens rond om Ground Zero gebouwd. Als je er staat kan je je eigenlijk niet voorstellen wat hier bijna elf jaar geleden gebeurt is.

De rest van de tour hebben we dan in de bus vervolgd, langs Wall Street, Battery Park(met uitzicht op het Statue of Liberty), South Street Seaport, Lower Eastside, United Nations, Waldorf Astoria Hotel en het Rockefeller Center terug naar het beginpunt van de route.

Na het avondeten was het tijd voor de tweede bustocht, de nighttour. We hadden Times Square al bij daglicht gezien, maar in het donker weet je niet waar je het eerst en het laatst moet kijken. Vanaf Brooklyn heb je een fantastisch uitzicht op de verlichte skyline van Manhattan.

Morgen (do.) maken we de uptown busroute en gaan we naar een aantal plekken die we graag willen zien. We weten inmiddels wel dat een bezoek aan New York vermoeiend is.

groeten

Astrid en Servaas

PS: we moeten nog even goed uitzoeken hoe we foto's mee kunnen sturen

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!