San Francisco

Door Servaas Cornelis - A long time ago

Zaterdag, 28 juli 2012

Vanochtend om 1.00 uur ging de wekker en om 2.20 uur werden we met nog 6 andere toeristen uit andere hotels naar het vliegveld Newark  gebracht. Na wat moeilijkheden bij het inchecken (een koffer was te zwaar, dus we moesten nog even ompakken) en een ontbijtje op het vliegveld vertrokken we om 6.00 uur naar San Francisco, waar we naar 6 uur vliegen om 9.00 uur plaatselijke tijd aankwamen. We hadden nog de hele dag voor ons, maar voor ons gevoel  hadden we al een hele dag achter de rug. Even langs Starbucks en dan met Airtrain en metro naar het centrum van San Francisco.  Gelukkig was het hotel vlak bij een metrostation. Omdat wij zo vroeg waren konden wij nog niet meteen inchecken. We mochten wel de bagagge achterlaten, zodat wij alvast de stad een beetje konden verkennen. Wat een verschil met New York! Meteen op het vliegveld voelden we het verschil qua temperatuur. De jassen konden weer aan, maar gelukkig was het wel zonnig en na de hitte in New York  was het ook wel heel erg lekker. In vergelijking met New York lijkt San Francisco haast klein en het is er lang niet zo druk en hectisch. We zijn een beetje door de winkelstraten geslenterd, o.a. in een mooie Applestore geweest en ook even bij Tiffany’s gekeken en hebben op een terrasje op Unionsquare iets gedronken. Dan terug naar het hotel, waar de kamer ondertussen klaar was. Wat een leuk hotel: midden in het centrum en helemaal  in de stijl van oude films die in San Francisco gedraaid zijn. Elke kamer heeft de naam van een film, wij slapen in “After the thin man”. Beneden is een klein  bioscoopje waar  ’s avonds oude films gedraaid worden. Maar het allerbeste: wij hebben wifi!  Nadat we ons een beetje opgefrist hadden, nog even lekker Italiaans eten en dan gauw naar bed. Het was een lange dag!!!

Reacties

Marie Louise A long time ago

Hi hi, al heel wat avonturen achter de rug, jullie!
Zijn de kinderen niet mee? Ik had eerder begrepen van wel, waarschijnlijk dus niet goed begrepen.
New York kwam weer tot leven met jullie beschrijvingen, alleen hebben jullie wel enorm veel gedaan in die paar dagen!
En nu op met de camper de dessert in, ook behoorlijk heet, hoor!
Hier in de krant stond dat Amerika de droogste zomer in 80 jaar beleeft, daar zullen jullie ook nog wel het nodige van ondervinden. Goede tripverder

Marie Louise A long time ago

Heel wat avonturen achter de rug, jullie!
Zijn de kinderen niet mee? Ik had eerder begrepen van wel, waarschijnlijk dus niet goed begrepen.
New York kwam weer tot leven met jullie beschrijvingen, alleen hebben jullie wel enorm veel gedaan in die paar dagen.
En nu , op met de camper de dessert in, ook behoorlijk heet, hoor!
Hier in de krant stond dat Amerika de droogste zomer in 80 jaar beleeft. Daar zullen jullie ook nog wel het nodige van ondervinden. Goede trip verder.

Jan en Janny A long time ago

Hallo allebei

Even een reactie uit het mooie Winschoten.
Dus als ik het goed lees dan bevalt het jullie wel in Amerika.
Het is wel een druk programma.
Nadat ik het verhaal had gelezen , was ik al bekaf (grapje)maar je ziet wel veel.
Ik Winschoten was het ook een warme week en voral vrijdag was het drukkend warm maar vandaag (zondag)heeft het wat geregent dus is het niet zo droog als Amerika.
Ik wens jullie het allerbeste en geniet ervan.

Groetjes Jan en Janny.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!