Tweede dag San Francisco

Door Servaas Cornelis - A long time ago

Zondag, 29 juli 2012

Het weer in San Francisco is anders dan in New York. Dat hebben we vanochtend gemerkt. Wachtend op de rit naar Fisherman's Warf met de beroemde Cable Car, hebben we even overwogen om terug te gaan naar het hotel voor een warme trui. Zo koud was het. Gedurende de dag werd het echter steeds aangenamer en 's middags was het zelfs een beetje warm. Aan het einde van de middag daalde de temperatuur erg snel. We hadden het koud.

Een ritje met de Cable Car is een ervaring op zich. Deze oude "trammetjes" worden via een ondergrondse kabel de steile straten van SF omhoog getrokken. Je moet alleen heel lang in de rij staan voordat je kunt instappen. Het is een sport om niet te gaan zitten, maar aan de buitenkant te gaan hangen.
Fisherman's Warf is groter dan we dachten; we hebben er de hele dag doorgebracht. Pier 39 is een grote aaneenschakeling van winkeltjes en eettentjes. Vanaf hier heb je aan goed uitzicht op Alcatraz, de Golden Gate Bridge en niet te vergeten de zeeleeuwen. Zij zijn ooit komen aanzwemmen en hebben de drijvende pontons in beslag genomen. In eerste instantie vond men dit ongewenst, maar nu is het een toeristische attractie van jewelste.
Op een andere pier is een aantal historische schepen te bezichtigen. Daartegenover staat de oude chocoladefabriek van Ghirardelli. Deze fabriek is nu omgetoverd in modern centrum met winkels en restaurants.

Morgen wacht ons een grote uitdaging. We gaan fietsen huren om daarmee over de Golden Gate Bridge te fietsen. In het volgende bericht zullen we jullie laten weten hoe ons dat is afgegaan.

groeten
Astrid en Servaas

 

 

 

 

Reacties

Roelof en Helga A long time ago

Leuk en herkenbaar de verhalen. Blijf genieten :)
Groeten vanuit een heet, zonnig en gezellig Malta

Anouk A long time ago

Chocoladefabriek? Klinkt goed! :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!