Sequoia en op weg naar Las Vegas

Door Servaas Cornelis - A long time ago

Dag allemaal,

Dit keer een bericht over de laatste twee dagen. Gisteren hadden we geen internet, vandaar.

Donderdag , 2 augustus 2012

MISREKENING

We zijn vol goede moed vertrokken vanuit Groveland naar Sequoia National Park. De reis ging voorspoedig, al schoot het niet echt op met al die bochten, stijgingen en dalingen. Het is een route met telkens verschillende landschappen. Dan weer groen, dan weer gort droog met gele vegetatie en af en toe een stadje of dorpje. Niettemin het National Park in. Bij de ingang staat een bord met daarop de waarschuwing dat voertuigen langer dan 22 feet geen gebruik kunnen maken van de zuidelijke in- en uitgang. Laten we dat nu net wel gepland hebben! We hebben een camper van 27 feet gehuurd, maar steeds meer bekruipt ons het gevoel dat we een camper hebben meegekregen van 31 feet (volgens de manual). Het is in ieder geval een camper die een slokje lust; hebben we gemerkt.
We zijn zover als mogelijk was het park ingereden om daar op de camping te overnachten. Je raadt het al: VOL.
Er zat niet anders op dan terug te rijden naar een andere camping. Het is grappig (en volgens Astrid beangstigend) om te horen en te lezen dat je werkelijks niets buiten de camper mag bewaren in verband met beren. Afval dien je direct in een speciaal daarvoor geschikte container te gooien en eten e.d moet je of in de camper bewaren of in speciale metalen boxen die bij elke plek op de camping staan. Nu merk je het voordeel  van “self-supporting zijn. Er is geen aansluiting voor stroom of water. Geen nood, we hebben een generator aan boord die het mogelijk maakt dat je de magnetron kunt gebruiken en 110 V (in Nederland 230V) stroom hebt. Dus lekker gedoucht in de camper.

Omdat we dus niet door het hele park kunnen rijden, moeten we morgen een flink stuk terugrijden en dan via de interstate 99 richting Las Vegas (volgens de Tomtom is dat 7 uur rijden). Waarschijnlijk is dat met een normale auto op maximale snelheid. Of dat voor ons geldt is nog maar de vraag. We gaan in ieder geval die richting op en zullen onderweg wel zien of we het halen of niet.

We hopen op een rustige nacht zonder beren.

Vrijdag, 3 augustus 2012

We hebben de afgelopen nacht en ochtend geen beren gezien (ook niet op de weg :-) ).
Omdat we een lange reisdag voor de boeg hadden, zijn we vroeg opgestaan en om half negen vertrokken richting Las Vegas. Wederom een reis door een afwisselend landschap. Eerst groen met grote bomen, veel fruitbomen, dan geel en vervolgens de woestijn van Mojave. Als je rijdt heb je niet in de gaten dat het zo ongelofelijk heet is.
Tanken of even wat te drinken halen moet dus snel gaan.

Om half zeven waren we op de (gereserveerde) camping in Las Vegas. Camping is eigenlijk teveel gezegd. Je staat op grind, omgeven door asfalt. Hoewel we nog een stukje verwijderd zitten van het centrum is het hier ook al een kerstboom. Talloze hotels en casino's wedijveren wie de beste of meeste verlichting heeft.
Op de "camping" is geen hond te bekennen. Iedereen zit binnen met de airco aan. Wij dus ook!

Morgenochtend doen we even rustig aan. Even langs het zwembad en misschien met een boek in de schaduw. 's Middags nemen we de shuttle naar de Strip en gaan we proberen een deel (of misschien wel alles) van het vakantiegeld terug te verdienen.

groeten.
Astrid en Servaas

PS: "anoniem": leuk om te lezen dat jullie onze belevenissen in de VS volgen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!