Monument Valley en verder

Door Servaas Cornelis - A long time ago

Dag allemaal,

Gisteren (di) zijn we van Page verder gereden naar Monument Valley. Voor degenen die wellicht niet exact weten waarvan ze dit van moeten kennen: hier is een aantal films met John Wayne opgenomen. Mr. Goulding vond dat er wat aan de armoede van de Navajo indianen gedaan moest worden en heeft Hollywood op de hoogte gebracht van deze unieke lokatie. Als gevolg van erosie zijn in de loop van miljoenen jaren grote, grillig gevormde, massieve rotsen overeind blijven staan. Zij zijn van een ander gesteente dan de omgeving. Het is een werkelijk uniek landschap dat hoog op ons verlanglijstje stond.
Daarna hebben we natuurlijk nog even gekeken in de vele kraampjes die door de indianen worden gerund.

De volgende dag zijn we in alle rust doorgereden naar Williams (ten zuiden van de Grand Canyon). Daar waren we aan het begin van de middag. Hier blijven we twee nachten staan.
Williams is het laatste stadje dat "nog dienst deed" aan de Route 66. In 1984 was ook hier de Interstate 40 klaar en kwam het stadje tot rust.
De route 66 loop door twee straten van Williams (een in oostelijke richting en de andere in westelijke). Beide straten kenmerken zich door veel nostalgie. De stad is doordrenkt van de herinneringen aan die "goede" oude tijd.
Iedere dag wordt er om 19.00 uur een Wild West Show opgevoerd, waarin een duel uit 1872 wordt nagespeeld. De straat wordt afgezet en met een paar harde knallen worden 3 cowboys vermoord.
In de omgeving om je heen kijkend en luisterend naar de mensen moet dit toch wel het steriotiepe beeld van de VS zijn.

Morgen (do) gaan we met de trein naar de Grand Canyon. Als de verhalen kloppen moet dit een echte westerntrein zijn met dito vermaak aan boord. We wachten af.

groeten,
Astrid en Servaas

Reacties

John uit Peasens Moddergat A long time ago

Erg leuk verslag maar ik mis de foto 's.
Toestel vergeten?

Servaas A long time ago

Dag John,

Dat van die foto's zit mij ook dwars. Wat ik ook probeer (kleiner maken, stuk voor stuk plaatsen etc.), het lukt mij maar niet om foto's toe te voegen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!