Grand Canyon

Door Servaas Cornelis - A long time ago

Vandaag naar de Grand Canyon geweest. Zoals we gisteren al schreven zijn we met een wildwesttrein naar de Canyon gereden. En dat hebben we geweten. Vanochtend om 9 uur waren we al getuige van de moord op 3 cowboys. Kort voor het vertrek van de trein werd er een wild west show opgevoerd. Tijdens de treinreis naar de Canyon werden we vermaakt door Robert, onze "personal coach advisor". Gedurende de geruim 2 uur durende treinreis heeft hij ons op zijn eigen "grappige" manier verteld over een aantal wetenswaardigheden van de Grand Canyon. Na enige tijd werden we verblijd door een optreden van een banjo-speler.

Aangekomen bij de Grand Canyon wordt je overweldigd door de natuur. Na miljoenen jaren is er door de Colorado River een enorme kloof gesleten in het landschap. Vanaf diverse punten heb je een goed uitzicht over de kloof.

Echter ...................., het weer liet ons een beetje in de steek. We zijn van de wijs gebracht door de berichten op de camping. Hier was sprake van veel zonneschijn en een UV-factor van 10. Bij Canyon echter was het in eerste instantie bewolkt en in tweede instantie werden de hemelpoorten open gezet. Gedurende iets meer dan een uur heeft het enorm hard geregend, vergezeld van enorme lichtflisten en donders.
Binnen blijven dus!

Niettemin hebben we een goede indruk kunnen krijgen van de Canyon.

Op de terugweg in de trein werden we wederom vermaakt door dit maal een viool-speler die op zijn eigen grappige manier de coupe aan het lachen kreeg. Kort voor de eindbestemming zijn we overvallen door drie bandieten die ons van een deel van het geld hebben beroofd. De Marshal kwam, zoal gebruikelijk, te laat, maar ging wel met de eer strijken.
We zijn 's ochtends op tijd afgezet bij het station en 's avonds weer afgehaald.
De eerste indruk van deze camping was zo .. zo , maar die mening hebben we moeten bijstellen. Het sanitair is superschoon, het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam en de campinggasten zijn oprecht geïnteresseerd.

Morgen gaan we richting Los Angeles, maar niet eerder dan dat we een deel van de oude route 66 hebben gereden.

Tot een volgende keer 
Astrid en Servaas. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!