Noord Florida

Door I. Kisteman - A long time ago

Noord Florida:

Maandag 6 augustus zou een stranddagje worden. Een dag luieren, in de zon en schaduw zijn en even lekker niets doen. Niets is minder waar. Tijdens het inpakken van de auto was het nog droog daarna viel de regen met bakken uit de lucht. Om dan te blijven volhouden dat je naar het strand gaat, nee zo sterk was mijn wil niet. Dan van de nood maar een deugd maken en verder rijden, het droge weer tegemoet. Nu heb ik vanochtend het weersbericht voor Florida op de tv gezien……..het kan wel eens ver rijden zijn naar het mooie weer, tenzij we weer naar het Noorden richting Virginia rijden! In de hoop dat ze hier net zo belabberde weersvoorspellingen doen als in Nederland rijden we verder naar het oosten, Florida verder in. Het eerste gedeelte gaat door het drukke toeristische gebied van noordwest Florida: allemaal fel gekleurde reclameborden, neon enz. Een beetje te veel, het is een erg onrustig straatbeeld maar Amerika eigen. Tussen de buien door, op een droog moment toch even gestopt aan het strand. Even het strand opgeweest, heel erg mooi wit zand maar bijna verlaten. Enkel wat restanten van mooiere dagen. Tegen ca 15.00 uur klaarde  het weer op, het werd droger en zonniger en de bebossing nam toe. Eerst even de tijd genomen om te stoppen op een openbare rustplaats om wat te drinken. Lars lag inmiddels al enige tijd te slapen in de auto en was er niet voor te porren om even rond te lopen. Op de rustplaats waren een aantal overdekte plaatsen met picknick banken en BBQ’s , een gezellige plek, alhoewel wij de enige bezoekers waren. Aan de andere kant van de parkeerplaats begon het water, een steiger was het thuis van een aantal meeuwen. Zonder te kloppen ben ik hun territorium betreden en ik was welkom, aldus vastgelegd op de foto. Na daar wat rondgedoold te hebben zijn we verder gereden en kwamen iets verderop, in Apalachicola, een motel tegen waar we hebben overnacht.  

De volgende dag (Dinsdag dus) vanuit Apalachicola vertrokken met mooi weer, in oostelijke richting langs de kust. Na een uurtje rijden ben ik even gestopt en heb een wandeling gemaakt in een bos, kijken of ik (voor mij) bijzondere vogels kon vinden. Ze zullen wel allemaal last gehad hebben van de warmte (of ze zijn daar niet aanwezig) maar veel meer dan een roofvogel in de lucht heb ik niet kunnen waarnemen. Wat wel rijkelijk aanwezig was waren de muggen. Een aanval op alle onbedekte delen van je lijf. De bulten die ze maakten waren ook niet misselijk……………zucht. Niet aankomen en net doen of het niet jeukt…………probeer het vol te houden! Nadat ik gestrand was bij een soort klein riviertje ben ik maar weer dezelfde weg teruggelopen naar de auto toe. Gelukkig was ik niet verdwaald, alles stond er nog zoals ik het had achtergelaten (inclusief Lars hihi). De reis vervolgt via Perry, op aanraden van Lars maar datgene hij daar hoopte te vinden was er niet, en de dag beëindigd in Gainesville.

Woensdag van Gainesville naar St. Augustine gereden, met een omweg door een National Park. St. Augustine is de oudste nederzetting van Amerika (zeggen ze). Een leuke plek met leuke straatjes en overal is de Spaanse invloed te zien. We hebben daar een rondwandeling gemaakt, even iets gedronken bij een bar waar ze heerlijke Reggae muziek draaiden, toen weer terug naar de auto. Dat hadden we dus 5 minuten eerder moeten doen. Een heftige regenbui en binnen 10 seconden waren we helemaal doorweekt! Echt kletsnat! Ik kan je vertellen dat drijfnat in de auto zitten niet echt een pretje is, het voordeel is wel dat met deze temperaturen het behoorlijk snel opdroogt. Van St. Augustine richting Daytona Beach dan maar……………… Een noodweer onderweg!! Zoveel regen dat het zicht minimaal was. Op een gegeven moment zelfs gestopt omdat ik het niet meer verantwoord vond om door te rijden. Echt het idee dat er een rivier vanuit de wolken naar beneden kwam. Aan het eind van de middag in Daytona Beach aangekomen, hier brak wederom de regen los gepaard gaande met heel heftig onweer, wat ook insloeg ongeveer 150 meter van ons vandaan. Nu hou ik ontzettend van onweer, de lichtflitsen e.d. maar dit deed mij af en toe ook even heel erg schrikken! Het regende ook nog zo enorm hard, de straten stonden blank en af en toe begon de auto te “schuiven” wanneer we door het water reden. Een ervaring rijker.

Donderdag hebben we een luierdag aan het strand van Daytona Beach. Gewoon een dag niets doen, lekker in de oceaan zwemmen, die overigens heeeeeeerlijk van temperatuur is! Ja ja, dat zeg ik zelfs als koukleum! Je staande zien te houden in de branding en meedeinen op de golven was een spelletje waar we ons een behoorlijke tijd mee vermaakt hebben. Na de oceaan hebben we ook nog enige tijd in het zwembad van het motel gelegen, het motel is een aanrader: DreamInn op de Atlantic Boulevard! Een leuke locatie, aardige mensen, alleen jammer dat ze het hotel dat ernaast lag/ligt aan het slopen zijn waardoor er behoorlijk lawaai in de kamers was. Aan het einde van de dag plukken we al de vruchten van het dagje zon……………..roodverbrandde benen en schouders…………..au! Hoe dom om niet eerder te gaan smeren………..berouw komt na de zonde.

Vrijdag zijn we vanuit Daytona naar het Kennedy Space Center gereden (Cape Canaveral). Hier hebben we het Space Center bekeken. Een indrukwekkende plaats wat eigenlijk enorm groot is, dat had ik me eigenlijk nooit gerealiseerd. We hebben daar een behoorlijk aantal uren doorgebracht: een bezoek aan het informatiecentrum waar ze allerlei films vertonen over het verleden an de lanceringen, daarna met een bustour over het terrein naar het Apollo Saturn Five Firing Station, waarbij we langs verscheidene gebouwen kwamen waar o.a. de assemblage gebeurt van de raketten. Het was echt indrukwekkend! Als je ziet hoeveel er eigenlijk de ruimte ingaat van een raket en wat uiteindelijk terug op aarde komt dan is dat maar zo een klein gedeelte! Indrukwekkend als je naast zo’n raket staat. Geen woorden voor! Iedereen kan zeggen wat hij/zij wil, maar ik heb het gedaan: ik heb (een klein stukje weliswaar, maar oke…) een stukje maan aangeraakt!  Tevens is het mooi om te zien dat het gebied van Cape Canaveral ook een habitat is voor zoveel dieren! Hier hebben we onze eerste wilde krokodil gezien, een hele grote! Nadat we alles bekeken hadden (althans datgene wat we mochten zien), zijn we weer in de auto gestapt en zijn we naar Cocoa Beach gereden en daar een motel opgezocht. Eenmaal gesetteld zijn we weer even in de auto gestapt en naar de pier gereden, weinig te beleven, een tijdje met een man van de toeristeninformatie zitten praten (die een vriend belde om te kijken of we morgen meekunnen met een airboat de rivier op, we moeten morgen even bellen. Lukt het niet om met die vriend mee te kunnen dan worden we  gevraagd om als een soort secret guests mee te gaan met een ander iemand, die net nieuw is in de branche en onze bevindingen door te geven aan Keith van het toeristenbureau). Nu nog even eten, de Mexicaan vulde onze magen.

Reacties

Gitty Mollema A long time ago

klinkt allemaal heel Mooi hoor Inge.
Had niet gedacht dat jullie toch nog zoveel regen daar hadden.Vroeg me wel af gaan jullie nog ff naar de Bahamas?

Veel plezier.

Liefs Gitty

Gabie Post A long time ago

Howdy, folkes.

Mooi land als ik dit allemaal zo lees, het land waar je de maan kunt aanraken, hmm.
Nog veel plezier daar. Hier op het thuisfront gaat alles goed.
Groet Gabie.

Aïda A long time ago

behalve het weer, klinkt het allemaal geweldig, veel plezier nog hoor, groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!