1e week USA: Morrisville

Door I. Kisteman - A long time ago

hallo allemaal,
 
Hierbij even een berichtje vanuit de States:
Na even bijgetankt te hebben van de vlucht en de nacht zonder slaap, zijn we op afgelopen maandag op onderzoek uitgegaan. New York: wat een immens grote stad, zoveel lawaai en geluiden, geuren (soms zelfs stank) hitte in ons geval (ca 35 graden en heel erg drukkend warm, gevolgd door regen en onweer), zoveel mensen!!!!!!!! en enorme gebouwen.
We hebben wat gelopen zeg! Aan het eind van de dag waren onze benen helemaal totall loss! maar we hebben een aantal dingen gezien die op het lijstje Must See stonden: Central Park, Times Square, lady Liberty, 5th Avenue en als laatste zijn we het Empire State Building opgegaan toen het donker was. Dat leek mij juist zo mooi om dan een overzicht van de stad te hebben met alle lichtjes en verlichte gebouwen. inderdaad was dat een geweldige belevenis. Als bijlage een foto die we genomen hebben vanaf de 86ste verdieping. jammer genoeg was het enorm gaan regenen en onweren zodat niet alle foto's helder zijn, sommigen zelf 1 grote waas.

Dinsdag hadden onze spieren een rustdag, waar ze hard aan toe waren!


Woensdag zijn we naar Lancaster gegaan, dit is het gebied waar de Amish wonen.
Groter kan de tegenstelling met New York niet zijn, de Amish die met paard en wagen rondrijden en werken, zeer eenvoudig leven. Terug in de tijd, zo ongeveer in de jaren 40. Je waant je in de tv serie Het Kleine Huis op de Prairie! Niet dat het vreemd is om hier met een "normale"auto rond te rijden, het is heel toeristisch. Busladingen vol worden hier losgelaten. Na enige tijd rondgelopen te hebben (en onze magen gevuld te hebben met koffie en overheerlijke Shoo Fly Pie, een traditionele Amish taart) in het dorpje Intercourse, zijn we met de auto de achteraf weggetjes op gegaan, zo hadden we het idee dat we het werkelijke leven meer ervaarden, weg van de toeristische plekken. Geweldig genoten en echt een aanrader!!!!

Donderdag stond Philadelphia op het programma en tevens de huurauto ophalen. Het zal mij benieuwen hoe het hier in de drukte rijdt!

Philadelphia kent ook grote hoogbouw maar is veel minder hectisch dan New York. we hebben de stad echter op zn japans verkend: vanuit de rijdende auto (en de airco op Full Speed) foto's maken. Dit was voor ons de enigste manier om het vol te houden. Tussen de gebouwen, asfat en cement was het zó enorm heet! Aan het eind van de middag hebben we ons tegoed gedaan aan de plaatselijke lekkernij: Philly Cheese Steak. Zo hebben we toch nog enigszins cultuur gesnoven. Voordat we weer naar Morrisville teruggingen hebben we de huurauto opgehaald, het was enige tijd zoeken voordat we de locatie vonden maar het is gelukt! De rest van de trektocht door de USA zullen we voortzetten in een VW Jetta.
 
Vrijdag (vandaag dus) de laatste voorbereidingen getroffen om onze reis voort te zetten.
 
Groeten: Inge en Lars.

Reacties

Fintsje en Hilda A long time ago

Wat leuk om te lezen dat jullie het zo leuk hebben.. geniet er lekker van :-)

dikke kus van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!