Calico ghost town, terug in de hitte

Door Sabrina Van Mol - A long time ago

We zijn heel vroeg doorgereden, zo kunnen we de kids wat sparen ivm de kilometers. De wekker om kwart voor 6, alles losgekoppeld buiten, binnen alles veilig opgeborgen, raampjes niet te ver open en zeep in de lavabo, … Het wordt stilaan een routine. Nu dat we gewend zijn aan de ‘grootte’ van ons huis op wielen, alles een plaatsje gegeven, kan je er gemakkelijk nog langer in leven.

We waren al 2,5u aan het rijden vooraleer Mirte en Rune wakker werden. Het werd dus ontbijt in Ludlow, een  stadje (lees enkele huizen) langs Route 66, eigenlijk niet vermeldenswaardig. Daarna koers gezet verder naar de kust en LA. De ‘gun fight’ was niet doorgegaan op Mirte’s verjaardag, vandaag hadden we meer geluk in Calico ghost town. Ghost towns zijn meestal mijnstadjes die volledig verlaten worden omdat de mijn niet meer wordt geëxploiteerd. Er zijn meestal een paar mensen die er niet weg willen, maar uiteindelijk wordt het stadje dan opgekocht, in dit geval door Mr. Knott (van pretpark Knott’s Berry Farm) die het renoveerde. Het alternatief is verkrotting door leegstand. In de oude huisjes zijn winkeltjes ingericht zoals vroeger, kan je indianenjuwelen/dromenvangers kopen, goud zoeken, in de mijn een kijkje gaan nemen, … In het ‘restaurant’ van Calico gooi je gewoon de schil van de pindanoten (die op tafel staan) op de grond, een oud gebruik blijkbaar.

Onze weg werd verder gezet naar Pomona, een voorstad van LA. Daar hebben we een laatste KOA-camping met zwembad, zeer belangrijk. Het weer is hier prachtig, niet te heet zoals in de woestijn die we door moesten om hier te komen. We eten nog eens buiten, met onze internationale bloemetjes-tafeldoek (al overal mee geweest), met de BBQ. Voor en na het eten nog een heerlijk plonsje in het zwembad. Morgen weer vroeg op want we hebben een afspraak om 9u in LA, Universal Studios !

19 augustus 2012

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!