Dag 15, 16 Naples via de Everglades

Door D. Rijk - A long time ago

Kwart over zes de wekker en 7 uur in de auto, Het wordt een lange dag. Van Key West naar Naples is 5,5uur rijden. Ook willen we onderweg nog stoppen om een boottripje te maken in de Everglades. Gelukkig hadden we de dag zowat alles ingepakt, want dat scheelt behoorlijk wat tijd bij het weggaan. Vooral met 2 kleine monstertjes die hun bed niet willen uitkomen.

Onderweg ontbijten, nu een keertje bij de Burger King, en naar de Everglades. Wat je altijd op tv ziet dat gevangenen in Amerika langs de weg werken klopt idd. Op een gegeven moment stond er een rood/oranje bord langs de weg met "State Prisoners Ahead" en even verderop waren er een aantal aan het werk. Van dit unieke moment hebben we ook een fotoottje geschoten.

Om twaalf kwamen we aan bij Jungle Erv. We zijn speciaal naar Jungle Erv gereden (tip van een Nederlands gezin ontmoet in Key Largo), want daar hadden ze kleine airboats (8 personen) zodat je ook de kleine vaarpaadjes in kom. Om kwart over twaalf konden we mee. Echter moesten we wel even naar een andere plekje rijden (5min). Daar aangekomen lag een Alligator van 3,5 meter lang. Die hebben we meteen op de foto genomen. Wat een enge beesten.  We werden naar de boot gebracht en daar stond nog een Engels gezin te wachten. Rebec sprong als eerste de boot in om het beste plekje te reserveren voor in de boot. Klasse Bekkie!!!

Shane was onze bestuurder. Een man van een jaar of 50. Hij kon schitterend vertellen, af en toe verstond je er niks van. Maar alleen al om naar hem te luisteren was al schitterend.

Helaas door de warmte water er niet zoveel alligators, maar Shane wist de plekjes waar ze lagen. Eerst een kleintje van een meter kwamen we tegen. En later weer in van 3,5 tot 4 meter. Daar stapten we uit het bootje op een zandstukje om foto's te maken. Shane ging ondertussen de alligator voeren met marshmellows. We stonden dus 2,5 meter bij de alligator vandaan, zonder enige bescherming of wat dan ook. Shane ging zijn praatje houden en wij fotootjes schieten. Ik vond dit toch wel errug creepy. Wij met zijn allen weer in de boot en Shane ging de alligtor in beweging brengen door met een stuk touw voor zijn bek te bewegen. Op een gegeven moment hapt ie ernaar en hoor je echt met een klap zijn kaken op elkaar vallen.

Vervolgens zijn we doorgevaren. Helaas hebben we geen alligator mer tijdens onze boottocht meer gezien. Shane vond dit waarschijnlijk ook niet zo leuk, dus ging ie effe een stukje racen met de airboat en kunstjes doen. dit was ook erg leuk.

Na een uurtje bracht Shane ons weer terug. We bleven nog ff een peukie roken bij de airboat en wat zagen we daar, nog een alligator. /Ongeveer een meter lang. Wij hem stiekum chips gevoerd. En ja hoor dat vond ie ook heerlijk. Dus we hebben nog aardig wat leuke fotootjes kunnen maken.

Na de tocht gingen we een boardwalk (zat bij de prijs inbegrepen) doen op het terrein van Jungle Erv. Daar hadden ze in zowel afgeloten ruimtjes als opn ruimtes dieren zitten. In de open ruimte zaten vogels, papegaaien. Deze mocht je vasthouden. Ook werden ze door een begeleider op je hoofd gezet.

Sandy kreeg ereen die ze niet mocht laten vallen. De begeleider was nog niet weg en dat rotpapegaaitje pikte in haar hand en ja hoor....dat beest viel op de grond...wilde dat beest gewoon niet worden opgepakt..haha Na pijn en moeite heeft Sandy en Rebec hem toch te pakken gekregen en op zijn stokkie gezet.

Ook hadden ze spinnen en slangen, maar daar kwamen we niet voor. Wij wilden een alligator vasthouden. Na een stuk verder te zijn gelopen stond er een andere begeleider met een groep toeristen en ja hoor met een alligator! Iedereen mocht hem even vasthouden, En iedereen heeft het ook gedaan, dus ook Selina en Rebecca.

Top hoor. Ze voelen heel zachtjes aan. Gelukkig hadden ze ook een bandje om hun bek heen!!! Na het vasthouden ging ie terug in de gesloten ruimte met nog 5 anderen. Daar waren ze heel rustig. De begeleider liep in hun kooi alsof er niets aan de hand was. Echter ging hij na zijn praatje ze kip voeren en het werden ineens heel agressieve beesten. Het leek wel of ze hem gingen aanvallen. Heb alles gefilmd! Maar dat deden ze gelukkig niet. Ook vertelde hij dat als je ze goed in de gaten houd dan weet je wat ze gaan doen, echter zodra je je concentratie verliest en ff niet oplet dan pakt ie je. Zo was de begeleider al 2 keer gebeten.

Na 3 uur in de Everglades te hebben vertoefd zijn we doorgereden naar Naples. Om 17uur aangekomen bij ons hotel La Playa. Daar stonden de bagagedragers en het parkeermannetje al klaar om onze spullen en auto uit handen te nemen. Die luxe blijft toch een beetje vreemd voor ons.

Eerst ff naar de kamer en bijkomen. Zo een auto reis sloopt je helemaal. We kregen een kamer met uitzicht op de haven en met groot balkon (die we met nog 6 andere kamers moesten delen), Maar daar hadden we geen last van. 

We waren nog geen 5 minuten op de kamer en het begon toch te hozen en stormen.

Dit heeft tot een uur of half negen aangehouden. We snel naar de stad om winkeltjes te bekijken en te gaan eten.

Toen kwamen we erachter dat Naples toch best een duur stadje is...Kasten van huizen en mooi breed opgezette straten.

Tussen de dure restaurants hebben we een leuk italiaans eettentje kunnen vinden, die tegen schappelijke prijzen zijn eten serveerde.

Wat erg leuk was is dat wij Walter en Marleen, tijdens ons etentje, tegenkwamen in de winkelstraat. Per toeval zaten wij vlak naast het hotel waar zij zaten te eten. Nog even gekletst en voor morgen stond de afspraak om 's avonds wat te eten met hen. We waren nog niet klaar en het begon weer te plenzen. Dus snel in de auto en terug naar het hotel.

Dag 2 scheen de zon heerlijk toen we opstonden. Eerst hebben de meiden uitgeslapen en om 11uur richting strand om wat te eten. 1 eettentje in een straal van 100 meter en laat dit nu net het Ritz hotel zijn... Een broodje met jam en pindakaas en drinken 14 dollar. haha hoe verzinnen ze het. Maar ja hij smaakte heerlijk! Daarna het strand op en heerlijk gezwommen in de Golf van Mexico. Je kon behoorlijk ver de zee in lopen. De eerste 50meter zijn ondiep.

ff een fotootje van ons tussendoor. Zijn we al een beetje bruin....

Rond 15uur zijn we richting hotel gegaan om daar te zwemmen. We lagen nog geen 1 minuten of we werden verzocht het water uit te gaan. Onweer en regen op komst. De lucht werd werd binnen een mum van tijd donkergrijs. En daarna heb het weer keihard geregent, gebliksemd en geonweerd. Vergeet de storm er niet bij. Snel naar de hotelkamer met een drankje en wachten totdat het half zeven werd. We hadden immers met Walter en Marleen afgesproken om de zonsondergang te bekijken en samen wat te eten. Weer geen zonsondergang, want het bleef regenen. We hebben een stukje gereden en zijn een restaurant ingedoken om wat te eten. Daarna hebben we nog wat gedronken in de pub bij het hotel waar Walter en Marleen verbleven en weer naar ons eigenhotel. Ook hebben we volgende week weer met ze afgesproken in Orlando om samen weer een hapje te doen. Het is toch wel heel gezellig!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!